Правителството назначи областни управители на Монтана, Видин, Благоевград и Враца

OFFNews 19 юли 2023 в 15:40 1966 0

Правителството назначи четирима областни управители

Снимка gov.bg

Правителството назначи днес четирима областни управители

Правителството назначи четирима областни управители - на Монтана, Видин, Благоевград и Враца.

Ивайло Антонов е назначен за областен управител на Монтана. Антонов е бил директор в ОДМВР – Монтана от 2015 г. до 2019 г. Преди това той е работил в „Икономическа полиция“ при СДВР – МВР. Ивайло Антонов е бил началник на сектор „Изпиране на пари“ към ГДБОП – МВР, началник на сектор – „Противодействие на организираната престъпност“ при ДАНС и други. Като служител на МВР е награждаван многократно. Последната длъжност, която е заемал, е управител на ВиК-Берковица.

Иво Атанасов е новият областен управител на Видин. Атанасов е бил народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Бил е член на комисиите по право, енергетика, околна среда и водите, икономика и иновации. Атанасов е завършил право в СУ “Климент Охридски”. Работил е като нотариус и съдия във Видинския районен съд. От 1992 г. е адвокат във Видинската адвокатска колегия. В професионалния си опит е бил юридически консултант в банки и в български и чуждестранни дружества.

Мария Димова е назначена за областен управител на Благоевград. Тя е магистър по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Дълги години е работила като юрисконсулт в частния сектор.

Надя Донкинска е новият областен управител на Враца. Тя е магистър по финанси и кредит от Стопанска академия „Д.А. Ценов“ - Свищов. Заемала е ръководни позиции в банкови институции.

С днешното правителствено решение са освободени досегашните областни управители на Монтана, Видин, Благоевград и Враца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!