Правителството дава 1,35 млрд. лева за 142 км от магистрала Хемус

OFFNews 12 декември 2018 в 11:42 5722 0

Правителството отпусна 1,35 млрд. лева за магистрала Хемус

1.350 млрд. лева допълнително отпусна правителството за строителството на 142 километра от автомагистрала "Хемус", Министерството на отбраната получи 113 милиона лева за ремонт на летателна техника и казарми. 7 милиона лева допълнително се дават на театрите, съобщава БНР.

Министър-председателят Бойко Борисов обясни, че с отпускането на милиард и 350 милиона лева за строителството на "Хемус" се изпълнява преизборен приоритет за развитието на Северна България. Това той заяви пред кметовете на Варна, Търговище, Севлиево, Търново, Ловеч, Плевен.

"Знаете, че преди години "Хемус", не знам поради какви причини, но по времето на друго управление, беше извадена от възможността да бъде финансирана по европейски програми, а ние искаме процеса да го направим необратим и после да няма някой, който да каже - няма пари. Така че сме си изпълнили поетия ангажимент".

По няколко постановления бяха отпуснати и 113 милиона лева, които ще отидат за ремонт на техника в армията плюс 134 милиона, които бяха отпуснати миналата седмица, общо средствата стават 247 милиона лева. Борисов обяви това пред генералитета, който присъства в началото на заседанието.

"Това да го знаете, като си отидете по службите, да кажете на състава - "Кугъри", "МИГ-ове", Су-та, елки, "Пилатоси" ... по казармите, за да придобият нормален вид", каза премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови