Quantcast

Правителството даде офис на президента за след мандата му

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2017 в 13:02 10164 5

Правителството даде офис на президента за след мандата му

Правителството отпусна офис на президента Росен Плевнелиев, който той да ползва след мандата си. Тази възможност се дава от Закона за някои права на лицата, които са били президенти на Република България. На заседанието си правителство в сряда даде съгласието си да бъде учредено безсрочно право на безвъзмездно ползване на офис от 192 кв. м. Офисът се намира на столичния бул. „Цариградско шосе” № 111 ж при София тех парк, който беше създаден по инициатива на държавния глава.

Също днес правителството даде на Столична община правото да се разпорежда с бивши конюшни, в които ще бъде настанена част от администрацията на Регионалния исторически музей – София.  Сградите са част от капитала на „Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ ЕАД. Имотите, които представляват балнеолечебница, санаториум, склад и бивша конюшня, се намират в район „Овча купел” в София. Сградите се нуждаят от значителни инвестиции и средства за поддръжката им, с каквито дружеството не разполага. Регионалният исторически музей ще се грижи за тях със средства от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.

С друго решение от публична в частна държавна собственост беше променен статутът на сграда, собственост на ДП „Пристанищна инфраструктура“, и беше дадено съгласие тя да бъде съборена. Едноетажната постройка е неизползваема и в лошо състояние. Намира се на територията на пристанищен терминал „Бургас Изток 1“. Промяната ще даде възможност за разчистване на терена и продължаване реализацията на проекта за изграждане на зона за обществен достъп на транспортен възел – морска гара, железопътна гара и автогара – Бургас. Целта е пристанищният терминал да се превърне в предпочитано инфраструктурно съоръжение и съвременен градски, интермодален и логистичен транспортен център, съобщават от правителствения пресцентър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27639

3

sottozero

11.01 2017 в 15:09Защо аз ще плащам за офиса на офшорния милионер от Аспен?

14751

2

Нострадамус

11.01 2017 в 14:45

Mутрата Борисофф се отплаща на плазмодия Пневнев за това, че протака два месеца и не назначи СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ КАКТО ПОВЕЛЯВА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ГЕРБ и ИЗМИСЛЕНИЯ президент плевнев НАРУШИХА НАЙ-БРУТАЛНО КОНСТИТУЦИЯТА !!!

59993

1

Red or Dead

11.01 2017 в 13:18

Надявам се “офиса“ на асенов да е в....ЦСЗ....може да му разрешат да лепне едно тапетче на.......Колорадските бръмбари..:))))))