ПП твърди, че Даниел Лорер е бил нападнат от привърженици на ''Възраждане''

OFFNews 15 март 2024 в 16:21 2064 3

Даниел Лорер

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Даниел Лорер е бил нападнат вербално от привърженици на "Възраждане" вчера в близост до Народното събрание, оповестиха от "Продължаваме промяната" и излязоха с позиция по казуса. 

"В рамките на вчерашния дн /14.03.24 г./ народният представител Даниел Лорер бе заобиколен плътно от група хора, които бяха идентифицирани от медиите като привърженици на ПП "Възраждане", и нападнат вербално. След като Лорер напуска кафене в близост до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и реч на омразата на база неговия еврейски произход", съобщиха от пресцентъра на ПП.

От политическата партия обявяват, че се противопоставя твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки.

"За нас, като партия в държава членка на Европейски съюз, е недопустимо в XXI век все още да съществува подобен тормоз на етническа или верска основа."

В съобщението се посочва още, че "Продължаваме Промяната" многократно се е доказала като привърженик на свободата на изразяване, но остава ожесточен противник на речта на омразата".

"Използваме случая, за да изразим отново силно безпокойство от безнаказаното засега разпалване на етническа омраза в българското общество. С ясното съзнание, че се прави с предизборни цели, сме убедени, че мълчаливото поощряване на такова поведение далеч не е безобидно."

Нападението над народния представител Даниел Лорер е недопустимо и очакваме замесените в тази хулиганска атака да бъдат подведени под отговорност, категорични са от ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

100

3

Балканец

16.03 2024 в 09:52

В***раждане са способни на такива нонсенси, но е твърде вероятно подмяната и/или лорер да лъжат с цел политически дивиденти.

605

2

Wenc

15.03 2024 в 22:19

Няма такива смотаняци като Възраждене...
Един жалък плужек да не могат да смажат...

11024

1

Комита

15.03 2024 в 20:39

А този наглец няма ли кой да го подведе под отговорност за „Чаталджагейт“, заедно с архитекта на схемата Асен Спецов?! Малко му е словесното нападение, трябваше да го понатупат!
 
X

Да помогнем на украинските деца!