ПП показа писмо на Гроздан Караджов, в което наистина иска още 3,9 милиарда в бюджета на МРРБ

"Такса "спокойствие" на политически брокери няма да плащаме", коментира Йордан Терзийски от голямата партия в коалицията

OFFNews 09 юни 2022 в 16:01 12259 6

пари

Снимка Pixabay

"Такса "спокойствие" на политически брокери няма да плащаме", коментира Йордан Терзийски.

От "Продължаваме промяната" отговориха на Гроздан Караджов за поисканите допълнително 3,9 млрд. лв. в бюджета на МРРБ.

Пред журналисти в парламента Йордан Терзийски, зам.-председател на регионалната комисия и депутат от "Продължаваме промяната", обясни, че Министерството на финансите, след негово запитване, е предоставило справка има ли искане от МРРБ за такова увеличение от бюджета. Документът е официално подписан от Гроздан Караджов, в него се искат над 3,9 млрд лв. допълнително, обясни Терзийски.

Той поясни, че искането за допълнителните средства е от 6 юни.

"Това е безпрецедентно над най-високия бюджет в историята на министерството, гласуван преди няколко месеца", коментира депутатът.

В предоставената сметка имало плащания за текущи ремонти и поддръжка. По наша информация, подчерта Терзийски, над 80 процента от текущите ремонти заобикалят закона и всъщност основни ремонти са представяни като текущи. Има надвъзлагане по договорите за обществени поръчки и реално това са казуси, които тепърва трябва да решаваме в Народното събрание, допълни той. Депутатът припомни, че още от първия ден са искали тези плащания да минат през регионалната комисия, през антикорупицонната комисия, за да бъдат проверени и да има гаранция, че всеки лев ще бъде похарчен наистина за пътища.

Казусът с инхауса и АМ "Хемус" все още не е решен, така че няма как да извършваме плащания по тези дейности, обясни зам.-председателят на регионалната комисия. Имаме ангажимент към избирателите за прозрачност, няма да харчим безразборно, нито едно друго министерство не е искало актуализация от подобен размер, подчерта той.

"Не смятам, че е редно по такъв начин да се поставят ултимативно въпросите, защото това е екипна работа и "такса "спокойствие" на политически брокери няма да плащаме", коментира Йордан Терзийски.

По думите му и в момента има огромен бюджет на АПИ, който покрива текущия ремонт. Изключително малко са основните ремонти, които се възложени, защото няма проекти с готова документация за обществени поръчки, отбеляза зам.-председателят на регионалната комисия.

Парите за общините, които също са част от искането на Караджов, ще минат по Програмата за селските райони, от която могат да се възползват около 235 от всички 265 общини, обясни Терзийски.

Това означава за всички общини до 15 000 души - там има отделени на този етап около 300 млн лв. уточни той.

Тази коалиция ще съществува, докато има хора, които отстояват нещата, за които сме дошли т.е. нулева толерантност към корупцията, заяви депутатът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

5

Moirae

09.06 2022 в 23:37

Не им се връзвайте на ИТН. Единствената идеа от тях беше да изсмучат енергията от протеста.

1331

4

ваксиниран

09.06 2022 в 18:37

Срещу лъжите на Слави с документи. Крадеца вика "дръжте лъжеца".

5827

3

pisnamiotmutri

09.06 2022 в 18:36

ИТН потъват и лъжат за да смъкват рейтинг на реалния опонент ПП. Чегърта се ПП. Герб е в добра форма, дпс и възраждане също. Русия е доволна

2744

2

AAA

09.06 2022 в 17:39

ИТН назначиха крадец , за да продължи източването на България по схемата Борисов. Троянския кон на Борисое е ИТН.

8026

1

Mart Pen

09.06 2022 в 16:25

Ами то и от стенограмата стана ясно, че наситина има игра с някаква сума. Ако наистина го имат на документ - сега е момента да го разпространят.

Същото важи и за Генчовска и нейните твърдения за Македония и успоредното водене на преговори.