ПП няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП, ще разговаря с ДБ за обединение за изборите

OFFNews 18 януари 2023 в 22:14 3993 3

Асен Василев и Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Асен Василев и Кирил Петков

Националният съвет на "Продължаваме промяната" излезе тази вечер с решение "да се въздържи от подкрепа към правителството с мандата на БСП, но да подкрепи националните приоритети от програмната декларация на ПП, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет, в случай че бъде сформиран от другите политически сили".

"Вярваме, че можем да намерим съгласие с БСП в сферата на социалната политика, при гаранция за 3% дефицит. Но виждаме сериозни разминавания по въпроси, свързани със съдебната реформа и законопроектите за главния прокурор, връщането на хартиената бюлетина чрез поправките в Изборния кодекс, влизането в Еврозоната и отношението към войната в Украйна. Ако получим покана за разговор с БСП, ще я приемем. Отидохме на разговори по политики с всички партии, защото сме убедени, че в сложния политически ребус единственият смислен начин е да обсъждаме политики за развитие на България" - заявяват от "Продължаваме промяната".

Потенциални обединения с ДБ и Спаси София

"В същото време сигналите, които дават почти всички политически партии във връзка с третия мандат, пораждат съмнения за реални намерения за редовно управление. В тази връзка Националният съвет на Продължаваме промяната даде мандат на лидерите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с Демократична България, Спаси София и всички други формации, които работят за просперираща, справедлива и европейска България, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната." - посочват още от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

3

Човека

19.01 2023 в 03:22

Браво. Проумяха най-сетне,че без обединение в дясно не може.

3767

1

Име на профила

18.01 2023 в 22:58

Не не никви такива, аз ако искам да гласувам за ДБ - ще гласувам за ДБ. Понеже сега категорично не искам да гласувам за ДБ с това компрометирано ръководство - ПП беше алтернатива.

Ако се обединят ще вземат по-малко от сбора от отделното си явяване, защото има много нормални хора недоволни и от ПП.