Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ПП направиха сделка с Борисов, не съм сигурен, че ще я преживеят

OFFNews 23 май 2023 в 10:07 4578 2

Андрей Райчев

Снимка Архив

Андрей Райчев

"Продължаваме промяната" правят сделка, при която получават нестабилна власт, защото по всеки един въпрос трябва да тичат до Борисов - власт на хартия. В замяна получават едно страшно вътрешно напрежение, което е сравнимо с унищожително. Не съм сигурен, че ще преживеят това. Това се казва преяждане с власт - когато преядеш с власт, коремът боли и повръщаш.

Това заяви социологът пред bTV Андрей Райчев по повод обявената от ГЕРБ и "Продължаваме промяната" (ПП) договорка за ротация между Мария Габриел и Николай Денков като премиер и вицепремиер през девет месеца

"Продължаваме промяната" получиха властта от Борисов. И сега се казва как ще се сменят на деветия месец. Кой ви казва, че след деветия месец ще има ротация? От това, че Борисов, може би, има намерение? Но той няма, не му трябва. На деветия месец ще ни се каже: "Всъщност тези са боклуци и за нищо не стават, отиваме на избори", то се вижда с просто око", каза социологът. 

Според Райчев основният въпрос е защо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се съгласява на такава формула и защо от ПП я искат. По думите му Борисов е изпълнил единствената си цел - да излезе от политическата изолация:

"Този, който го арестува, му казва - ела, да направим правителство. Тоест Борисов си реши въпроса на 100% - и международно и вътрешнополитически, тъй като това му беше целта, а не властта. На ПП целта беше властта. Погрешна цел, защото няма условия за това - имат прекалено малко гласове и прекалено малко поддръжници."

Андрей Райчев подчерта, че все пак не е сигурно, че това правителство ще възникне, защото винаги могат да станат конфликти.

Социологът прогнозира, че предстои ПП да бъде подложена на чудовищно вътрешно напрежение, на което няма да издържи и ще получи една тяга от "Демократична България" да взима от ПП, както и ръст на "Възраждане". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

645

2

wakeup

23.05 2023 в 10:55

Вездесъщата врачка е отново на турне в телевизиите Не мога да разбера всички тези социолози, анализатори, политолози , криминални психолози-един ден реват че е безотговорно да се ходи на нови избори ,че държавата фалира, че няма бюджет, че е застрашено членството ни тук и там и сега когато има резултат и умерен оптимизъм почват да бълват обвинения как се били взели враговете как щели да се менкат кой в чие легло лягал и прочее долнопробна реторика Тези хора имат очевидно раздвоение на личността

2099

1

Mateevk

23.05 2023 в 10:33

Лошо, лошо, много лошо, ама дали нямаше и още по-лошо - примерно нови избори, нов ръст на Възраждане, а междувременно нарастващи усилия на Радев и кабинета му с любезното сдействие и на БСП да ни тласкат на изток. Да не говорим, че при едни нови избори в НС може да влезе и т.нар. левица.
 
X

Да помогнем на украинските деца!