ПП и ДБ се готвят за тежки преговори за редене на листите

Йорданка Веселинова 30 март 2024 в 11:42 3361 1

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" се обявиха за продължаването на коалицията между двете формации, но се готвят за тежки преговори при реденето на листите за европейските избори. 

Това стана ясно по време на Общото събрание на ПП, в което въпросът за партньорството между ПП и ДБ се оказа също толкова съществен, колкото и свалянето на кабинета. Още при откриването на партийния форум Никола Минчев заговори за партньорството между ПП-ДБ, като темата бе водеща и в изказванията на лидера на "Да, България" Христо Иванов и колегата му от ДСБ Атанас Атанасов, които бяха гости.

"Ние сме повече от коалиция, ние сме отбор", заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Иванов добави, че в началото имало много спорове между ДБ и ПП, но въпреки това общата работа ги е направила отбор. Той заяви, че при предстоящото общо явяване на избори на коалицията предстои поредно изпитание. Той е на мнение, че предстоят и много тежки и напрегнати дни на преговори.

"Но това си струва", смята Христо Иванов.

В началото на месеца третата Национална конференция на "Да, България", чийто лидер е Иванов, реши да предложи на ПП да се създадат общи органи за вземане на решения. Такова предложение имаше и председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

Атанасов също бе гост на Общото събрание на "Продължаваме промяната" и призова решения да се вземат с разум, а не с емоции.

"Всички си взехме един урок, а той е, че съединението прави силата", изтъкна той.

По думите му общата работа на ПП и ДБ трябва да продължи.  

"Ако българските граждани искат промени, трябва да ни дадат властта и да сме първа политическа сила."

Атанасов призова президентът Румен Радев да направи всичко възможно депутатските избори да са 2 в 1 с европейските, за да се спестят пари от провеждането им два пъти. Той настоя още Радев и бъдещия служебен премиер Димитър Главчев да сменят министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, тъй като му нямали доверие.

Още при откриването на Общото събрание зам.-председателят на парламента Никола Минчев отбеляза важността на коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Пътят, по който сме поели, е дълъг, изтощителен, по-скоро трънлив, отколкото славен, така че верният спътник е повече от необходим", добави той.

Никола Минчев

Снимка: БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Минчев определи "Демократична България" като "трайни съюзници" на ПП. По думине му "верният спътник е повече от необходим" за дългия път, който им предстои. 

"За да сме силни, трябва да сме заедно. Този урок от миналото е научен, за да ни пази и в бъдещето", добави той.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1700

1

Люгер Химарс

30.03 2024 в 12:49

то въобще има ли разлика между пп и дб?

пп - юпита второ поколение след фиаското с царските такива. отглеждани с пари на дс, татко петковци, алексей петров и т.н. дс агенти.

дб - победилата комунистическа номенклатура от да, българия и пристаналите им "антикомунисти" от дсб, ръководени от живковски кадър.

заедно за българия, за баницата и за фондовете на ес чрез фирми с данъчни протекции за "перки" около лорер, петков, и т.н. "депутати".

една голяма ДС фирма.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки