ПП и ДБ мислят ново име за коалицията, Никола Минчев вижда в нея и Правосъдие за всеки

OFFNews 31 януари 2023 в 11:29 2990 3

Никола Минчев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Никола Минчев

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ обмислят какво да е името на бъдещата им предизборна коалиция. Ще има едно име, създадено специално за коалицията, а в скоби може да бъдат допълнени отделните партии - съобщи зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев от ПП пред БНР.

Той увери, че подреждането на общите листи няма да се окаже препъникамък. Минчев потвърди, че ще бъде в тях и каза, че не би било драматично, ако не е на избираемо място.

От ПП нямат притеснения за преференциите по време на вота. Ако някой кандидат е успял да привлече сериозен преференциален вот, значи той е много разпознаваемо лице и това е добро за цялата листа, смята Никола Минчев.

Текат и първи разговори за структурата на коалицията.

В нея като потенциални партньори Минчев вижда всички организации и субекти, които се считат за продемократични, прореформаторски и проевропейски настроени и които имат за цел да извадят България от "този коловоз" и страната да поеме по своя по-модерен път на икономическо развитие и нулева толерантност към корупцията.

Като пример за такава организация той посочи "Правосъдие за всеки".

"Спаси София" казаха, че няма да участват на парламентарни избори, но подкрепа от тяхна страна за местните избори би била добре дошла, каза още депутатът.

По въпроса дали коалицията да се сформира преди или след изборите, депутат каза, че според него предизборната би била по-устойчива.

Предишния път не се явихме заедно с ДБ, защото имаше усещането, че поотделно можем да спечелим повече електорат, обясни Никола Минчев.

"Този път ние се целим във взимането на първия мандат и налагането на нашия дневен ред в политическата обстановка".

Надали 49-ото НС ще даде коренна разлика, но и малките нюанси са важни, изказа мнението си той. Когато започне рулетката с мандатите, за нас е важно да вземем първи мандат, категоричен бе Минчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

3

ob1

31.01 2023 в 13:27

сашке, какво ще кажеш за ПУБИС - парапет в устата на боко и сашка?

5827

1

pisnamiotmutri

31.01 2023 в 12:01

Vesselina Sedlarska
39 мин ·
Месеци гледахме едни и същи хора да обикалят телевизиите, за да бъдат разпитвани какъв е шансът на първия мандат, втория мандат, третия мандат... Пълна безсмислица. Сега гледаме същите хора как ги разпитват какво ще се случи след изборите и с кого ще се коалират. В същото време Копейкин си е пуснал копоите из страната да плашат народа с еврото и с Европа. Къде ви е разяснителната кампания за еврото бе, евроатлантици? Какви дребни сметчици са ви в главите, щом не разбирате кога какво е важно? И после - народът бил прост. Ами - образовайте го!