ПП-ДБ засега не номинира председател на парламента, групата ще е с двама лидери

Йорданка Веселинова 11 април 2023 в 19:23 2156 0

Снимка Стопкадър, FB/ OFFNews

Георги Ганев

"Продължаваме промяната - Демократична България" засега няма да предлага председател на парламента.

"Що се отнася до г-н (Никола) Минчев, доколкото знам, решението зависи от ситуацията. Но ситуацията я поставят спечелилите изборите. Би трябвало спечелилите изборите да издигнат своя кандидатура", каза пред журналисти Георги Ганев от ДБ.

Той добави, че на този етап от ГЕРБ-СДС не са потърсили подкрепа за тяхната кандидатура Росен Желязков, който в 48-ото НС бе зам.-председател на НС.

В отговор на въпрос на OFFNews Ганев заяви, че парламентарната група на ПП-ДБ ще има двама съпредседатели, но не каза кои ще са те. 

Икономистът отговори и на заявката на Бойко Борисов, който днес каза, че без редовен кабинет бюджет няма да има:

"Не съм убеден, че ако не се избере правителство, няма да има време за приемане на бюджет. Няма никакъв проблем служебно правителство да внесе бюджет, така че ако бързо се внесе, то той може да мине през комисии и да се приеме. Да не забравяме, че всяка дума на Борисов е политически мотивирана."

Ганев съобщи още, че ГЕРБ не са поискали и подкрепата на ПП-ДБ за съставяне на кабинет. "Просто говорене в общото пространство, че се търси подкрепа не е търсене на подкрепа", добави той.

По-рано новата коалиция проведе среща в централата на ДСБ на ул. "Кърниградска" в столицата. След края ѝ лидерите запазиха мълчание. Източници на OFFNews от ПП-ДБ заявиха, че окончателно решение ще бъде взето утре, непосредствено преди старта на 49-ото НС. Очаква се тогава да бъдат обявени имената на председателите на групата, както и дали и кого ще номинират за пръв сред равни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!