ПП-ДБ-СС с призив към Терзиев да забрани на Митрофанова да чества деня на червената армия

Граждани на протест пред Столична община заради разрешението на кмета

OFFNews 22 февруари 2024 в 11:16 3210 3

Снимка

Граждани протестираха днес пред Столичния общински съвет, заради разрешението, дадено от кмета Васил Терзиев на руското посолство да честват официално днес Деня на съветската армия на „Паметника-костница“ в жк. „Лозенец“. 

Акцията е организирана от „Боец“ и групата „Освобождение“.

Недоволните настояват  „Вън Русия от България“, „Вън Митрофанова и руските агенти от България“, „Русия е империя на злото“.

Тази терористична армия, която Митрофанова ще почита, убива всеки ден невинни украински граждани! Само след два дни ще отбележим две години от началото на вероломното нападение и войната на Русия срещу Украйна, малко след това Путин обяви България за вражеска държава! Изискваме от Терзиев незабавно общинската администрация да забрани тази мерзост!, пишат във фейсбук от Боец. 

Съветниците от ПП-ДБ-Спаси София излязоха с декларация и призоваха кмета Терзиев "да наложи забрана на този триумф на смъртта, наречен честване на „Деня на защитниците на отечеството“ или ден на съветската армия".

В текста им се казва: 

Нашата политическа декларация е израз на почит и солидарност с борбата на Алексей Навални, който беше показно убит от режима на Путин. А примерът на неговата непримиримост стана по-силен от всякога.

Същевременно, разбираме, че точно днес в София ще честват убийците му - представителите на този режим, който избива най-смелите си синове, избива украинския народ и нашите сънародници там, режим, който обяви България за неприятелска държава, а самият той е обявен от Европейския парламент за терористичен.
Обръщаме се към кмета на София с призив да използвате своите правомощия по чл. 12, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложи забрана за провеждане на този триумф на смъртта, наречен честване на „Деня на защитниците на отечеството“ или ден на Съветската армия.

Тъй като този акт е насочен към насилствено изменение на конституционно установения ред и срещу териториалната цялост на нашата натовска и европейска държава

Сред мрака на тоталитарните режими понякога блесва краткотрайна, ослепителна искра на храброст и достойнство - искра толкова озаряваща, че няма как да бъде подмината и невидяна от целия свят. Такава искра е Алексей Навални.
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-смелите и достойните ѝ съвременни защитници, но най-черен е той за самата Русия, която изгуби всеотдаен и смел патриот, който обичаше истински своя народ.
Той искаше Русия, такава каквато всички ние я искаме – демократична, свободна, мирна и невойнстваща държава. Затова и режимът на Путин го уби. 

Преди това той уби Анна Политковская, Борис Немцов, Сергей Магнитски и хиляди дръзнали да изразяват свободна от властта позиция, или просто станали „неудобни“.
Днес свободните хора по целия свят се прекланят пред Навални и гледат с гняв и презрение към Кремъл и тази Русия, която нападна независима Украйна и с години убива деца, жени и цивилни граждани без да признава международни договори. Тя убива и унижава и своите синове и техните семейства и ги праща за пушечно месо заради имперските си интереси.
Ние не можем да останем безразлични към съзнателната саможертва на Алексей Навални, която е поредното, но най-ярко изобличение на режима и слабостта на Путин - управляващ с насилие, издевателства, убийства и страх.

Ние, представителите на гражданите на София, сме длъжни да застанем на страната на демократичния свят, в който животът и човешките права са най-висша ценност. Да продължим да подкрепяме с всички възможни средства украинския народ, който защитава буквално и нашата независимост и право на самоопределение. Длъжни сме да помогнем и Русия да тръгне по пътя на свободата и да се възстановят мирът и благоденствието на Европа.
Това убийство ни засяга и ангажира лично. То демонстративно показва, че Путин ще настъпва дотам, докъдето цивилизацията отстъпва. Не трябва в нито един момент да забравяме, че най-питателната храна за злото е страхът и бездействието. Не трябва да забравяме, че хиляди политически преследвани, казали и дума срещу режима са в затворите и лагерите в Русия и над тях тегне същата заплаха.

България е една от държавите най-обилно “обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот. Жалоните на зависимостта доминират в нашата европейска столица до степен, че една от най-централните улици носи името на отговорния за убийството на нашия най-ярък борец за национална независимост - Васил Левски.

Ние, столичните общински съветници, сме длъжни решително и целенасочено да покажем, че заставаме на страната на Доброто – нашият избор е свободата и мира, и искаме същото за ползващата българската азбука Русия.
Поклон пред Алексей Навални! Памет за смелостта и съпротивата му! 

Кметът Васил Терзиев: Ако някой иска да протестира, нека иде пред външно министерство.

Терзиев съобщи, че от Министерството на външните работи (МВнР) са му изпратили нота с молба "за извършване на съответните действия по компетентност". По думите на кмета тези действия се изразяват в това да бъде осигурено безопасно протичане на проявата. Кметът подчерта, че той не може да разреши или забрани протеста.

"Забранихме Луковмарш, но там е различно, има различни процедури, когато се организира митинг, шествие и други, каза столичният кмет. Моята позиция съм я заявявал нееднократно за това къде е Русия и къде е Украйна и че ние трябва да бъдем от правилната страна на историята, каза кметът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

23.02 2024 в 00:10

Тази защо въобще е още в България?
Ама за съжаление, има още много мераклии на 3-ти март да и коленичат между кълките.

-1650

2

ob1

22.02 2024 в 13:44

Тъкмо, спиртак, няма много да ти пречат да целунеш ръка (или каквото друго пожелаеш) на мутрофанова.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика