ПП-ДБ се готви отново да преговаря, но ''Зелено движение'' няма да подкрепи мандат на ГЕРБ

Йорданка Веселинова 20 март 2024 в 10:45 6944 11

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Даниела Божинова - съпредседател на "Зелено движение"

"Зелено движение", част от "Продължаваме промяната-Демократична България", не подкрепя предложения от Мария Габриел кабинет и няма изобщо да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ.

Това съобщиха във Фейсбук страницата на партията на фона на стъпката назад, която днес направиха и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС и очакваното се подновяване на преговорите за общ кабинет.

"Националният съвет на ПП Зелено движение поддържа решението на Националното събрание на партията от 2021 г., че няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ."

В позицията се посочва още, че в хода на преговорния процес не са били подкрепени предложенията на "Зелено движение" за ангажименти в законодателната програма.

"Силно сме обезпокоени от пълното отхвърляне на Тодор Тагарев като кандидат за министър на отбраната по време на преговорния процес, отказа на ГЕРБ от фиксиране на срокове за реформи в службите и съдебната власт и пълзящата путинизация на българската политика."

От "Зелено движение" дават заявка, че биха подкрепили проектокабинет, но само при ясни заявки за антикорупционна и природозащитна политика.

В 49-ото НС "Зелено движение" има трима представители - Даниела Божинова, Васил Тодев и Владислав Панев. Ако все пак ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се споразумеят за общо управление, дори без подкрепа от ДПС, биха имали достатъчните 128 гласа за избиране на правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

11

AlexT

20.03 2024 в 15:12

Двама дребни, денков и атанасов, частично вменяеми или частично невменяеми,според мен , искали преговорите да ..продължааат ..:)) Ако това стане , какъв ще е ефекта, краят на всичко това ? Два са отговорите, възможностите ,резултатите :
1.Безсмислени преговори за Съдебна реформа/и нови хора там / , защото пеевски и боко няма сами да сложат въжето на врата си -да треперят ,че ще бъдат съдени и т.н...Т.е. ще има саботаж техен, разпускане на НС, изнудване за техни хора и т.н...Истинска съдебна реформа, няма да има !
И
2.Продължават преговорите и ще има явно съгласие / от ПП-ДБ / да има хора на пеевски и Боко във Съдебната система / ВСС и т.н ,и в регулаторите /,и да са мнозинство , които няма да позволят някой да ‘’подгони съдебно’’, пеевски и боко ..:))
Пиша го почти две години , по дяво...те ...:) Стига сделки с мафията , вече над 32 години ..
.................................



Двамата дребни , явно това искат ..:) Кому е нужно, освен на Мафията и на тези дребните – да в

-1395

10

AlexT

20.03 2024 в 15:11

Сикаджията не търси извинение заради Марчето/че била лице на мафията / ..
Той търси извинението заради себе си !! Всеки , който ще се извинява на марчето – всъщност ще отрече , че Боко е ..Мафията .:),, Т.е. , още един факт , който ще ни убеждава, че Мутрата , не е ..Мафия :
Ерго, едно : ‘’Извинете Марче, не сте лице на мафията’’ ,/ въпреки че сте в пълнолетна възраст и знаете миналото на Боко /,
означава , че Марчето , като официален представител на ГЕРБ - и ТЕ, Герб-ръководство, не са мафията...:))))
Това цели и Боко ..Че той не е мафията – с хората около него ...:)) Ами, извинявайте му се ..:)) Прането му да продължава ...:)
...............................

-1395

9

AlexT

20.03 2024 в 15:10

Службите работят добре, каза др. пеевски...Забрави да допълни :Щом аз не съм в пандиза, наистина са добри 
.................
Службите нямат нужда от промени/ пеевски /. И с този ПП-ДБ- ще преговарят Да си знаят какво мисли и иска ..:))
...................
ГЕРБ ще чака: ПП-ДБ да се извинят на Пунта Мара Тогава преговорите можело да ..продължат )Ами, ако искат,някои-да клякат
....................
ГЕРБ ще иска,засега, извинение от всеки,който спомене думата мафия,за тях !? Скоро може и пандиз..Хахахахааа..Дотам се докарахме.:)
...............
Внимавайте граждани !! Думата ‘мафия’ за ДС-БКП синчета и внуци,за герб, дпс-доган,Боко,пеевски, руските агенти е ..вече забранена !?:)

135

8

Far Rider

20.03 2024 в 14:22

ПП-ДБ може да се готви с ориз, с картофи, със спанак. Едва ли нещо ще се промени. Истината лъсна. Не става дума за политика, за промени, за закони. Става дума единствено и само за министерски кресла! С други думи: кой какво парче от баницата ще докопа. И двете коалици дърпат към себе си. И уж са демократи, но не искат по демократиечн път какъвто са изборите да се възстанови реда.А именно: който спечели - той ще управлява. Но, в Задунайская губения всичко е обърнато с главата надолу: загубилите изборите управляваха 9 месеца и искат още. Услади им се.

-1600

7

Люгер Химарс

20.03 2024 в 12:07

разбрали били. А 9 месеца не разбираха преди това....със все решението си на партийно събрание от 2021 че няма да подкрепят герб правителство, миличките

4638

6

Того

20.03 2024 в 11:49

Тия от "Зелено движение" изглеждат най-адекватни, защото са разбрали, че с престъпници като Баце не се преговаря.

1005

5

ПР

20.03 2024 в 11:40

Много се облещих на едно"обяснение"на кандидат-Премиера М.Неделчева.Казва-"награкват ме"....НАГРАКВАТ...що за термин,израз,български език?!Не го бях ни чувал,ни срещал досега.Вярно,много,много по Гоце Делчевските села,не съм бродил.

75

4

230 млрд баксов

20.03 2024 в 11:27

Атанасов, защо въобще се съгласихте да преговаряте с куклички, които не взимат решенията?

-1600

3

Люгер Химарс

20.03 2024 в 11:27

защо да не? С дерогационното си правителство направи толкова много за православието!!!

2550

2

alfakentavur

20.03 2024 в 11:20

Не.
 
X

Да помогнем на украинските деца!