ПП-ДБ предлага безлихвени кредити за жилище и двойно вдигане на данъчната отстъпка за млади семейства

OFFNews 26 май 2024 в 17:08 4293 6

Василев

Снимка ПП

Асен Василев

За следващия мандат ние искаме да продължим политиката към младите хора. Сред мерките са да се удвои данъчният кредит за деца от 600 на 1200 лв. на година и да се осигури безлихвено финансиране за покупка на жилище на млади семейства с деца.

Това съобщи днес в Карлово съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев на среща със симпатизанти.

За пенсиите той каза, че коалицията ПП-ДБ ще настоява да се приеме модифицираното швейцарско правило, така че да е по-благоприятно за пенсионерите, като при индексацията на пенсиите да не се взима средноаритметично между ръста на инфлацията и на средния осигурителен доход, а по-високото от двете.

"За бизнеса започнахме и трябва да разширим държавната помощ за капиталовите инвестиции в машини и сгради. Така бизнесът ще бъде подпомогнат, за да може да повиши производителността и да започне да вдига заплатите, така че средната работна заплата да стане не 2000 лв., а 2000 евро", каза още Асен Василев.

"Ние започнахме да реализираме европейска финансова политика последните три години и това се усети в доходите – пенсии, заплати на учители и лекари. И се видя, че пари има за всичко. Въпросът е те да бъдат насочени в реални проекти. Ето, Карлово има право 30 млн. да вземе по програмата за общински проекти, но е заявила само за 11 млн., защото няма готови проекти", даде пример бившият финансов министър.

Кирил Петков

"8 от 10 българи не са съгласни с това, което виждат в България, не са доволни от образованието, от здравеопазването, от пътищата. Сега нека тези 8 човека да отидат да гласуват, защото така ще има мнозинство в българския парламент, което да промени нещата. Вие решавате", призова съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Ние искаме парите да служат на всички хора, а не на няколко човека, и институциите да работят за хората, а не за "джуджета" и "нотариуси“, добави Петков.

Водачът на листата Богдан Богданов посочи, че до момента за областта са осигурени над 230 млн. лв., което е безпрецедентно.

Богдан Богданов

"Приоритетите ни в Пловдив област са насочени към инвестиции в пътна и водопроводна инфраструктура, градската железница, която е дълго чакана за областта, и за която парите са осигурени и се очаква проектите да бъдат придвижени. Приоритет ни е и образованието и достъпът до здравеопазване и до най-малките населени места", каза Богданов.

Той призова гражданите да искат обратна връзка с местната власт как се изпълняват проектите.

За преодоляване на последиците от наводнението в Карловско правителството отпусна 11 млн. лв., част от които не са достигнали до хората. Той беше категоричен, че е спекулация, че правителството не е отпуснало средства. Сега се говори за нови 20 млн. лв. Това обаче са средства, които не са били поискани.

"Ние водим битка да се повиши стандартът на българските граждани, хората да са икономически сигурни за себе си и за семействата си. По отношение на сигурността една от основните причини ГЕРБ да провалят ротацията беше отказът им от дълбоката реформа в сектора за сигурност. Защото към този момент сектор сигурност няма капацитета да защитава българските национални интереси", каза лидерът на ДСБ генерал Атанасов.

Атанас Атанасов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Избори за народни представители 9 юни 2024 г.

Платена публикация

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1017

    6

    IvoIvo

    27.05 2024 в 12:03

    Чуват ли се изобщо и изобщо някой взима им ли думите насериозно???

    405

    5

    Telluris Malus

    26.05 2024 в 22:48

    "8 от 10 българи не са съгласни с това, което виждат в България" Точно така, Асенчо. И понеже вие управлявате, с резултата от ВАШЕТО управление не сме съгласни. Ще отидем да гласуваме. За да гледате Парламента отвън. Лошото е, че ГЕРБ са същите като вас.

    405

    4

    Telluris Malus

    26.05 2024 в 22:45

    До Win:
    Кои точно статистики? Кои точно факти?
    Аз до тук виждам един факт - МРЗ е ДАНЪЧЕН ИНСТРУМЕНТ. И още. Значи собственика на един бизнес няма да решава как да го развива, защото ще му се вземат парите през повишените данъци, които още ще се повишават (Кокорчо иска 2000 евро средна заплата, защото това означава 1000 евро данъци за бюджета). Вместо него, някакъв чиновник ще решава дали и на кого да отпусне някаква милостиня за "капиталовите инвестиции в машини и сгради". С милостиня никъде по света не е изградена просперираща държава. Но социализъм се прави точно така.

    1005

    3

    Win

    26.05 2024 в 20:22

    Балканеца се изказва в стил Борисов мазнинка му се привижда. Някои хора не четат икономическа статистика не отчитат факти само интерес към мазнини изпитват .

    2550

    2

    alfakentavur

    26.05 2024 в 20:08

    Не питаш правилния човек.
    Пирай люгерето.
    Той ще ти каже, че дерогацията е причина. И ще ти предложи кунилингус. По рашистки.

    -295

    1

    Балканец

    26.05 2024 в 19:18

    Кой и как ще обезпечи тези разходи, Асене?

    Или тази информация не е необходима, когато обещаваме през платени публикации?
    Феноменално изпълнение - платен популизъм!

    Едно време обещаваше и че няма да вдигнеш осигурителния праг, но го вдигна.
    Траеш си за изпразнените фондове (където предполагам си вдигнал мерника на някоя “мазнинка”), да не споменава, че не само не събра невзетите данъци (също предизборно обещание), ами дори опростихте няколко милиарда, и да, твой човек управлява НАП.

    Сигурен съм, че отново лъжеш, както съм сигурен и че ще те видя арестуван.
     
    X

    Българинът от Украйна проф. Михаил Станчев в подкаста на OFFNews