ПП-ДБ опитват да успокоят Борисов, бил станал ''като Радев''

Ружа Райчева 08 март 2024 в 11:49 3031 3

Кирил Петков и Христо Ивавнов в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Кирил Петков и Христо Ивавнов в парламента

Ръководството на "Продължаваме промяната - Демократична България" направи опит да успокои лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който в последните дни започна да говори много остро по адрес на коалиционните си партньори. Атанас Атанасов дори го сравни с президента Румен Радев, защото имал само критики към кабинета, а той бил "общ" - на ГЕРБ и ПП-ДБ. 

Тази сутрин в кулоарите на парламента Борисов обяви, че Асен Василев няма да остане финансов министър и направи иронична "оферта" към некоалиционните си партньори - ГЕРБ да вземат всички министерства, а ПП-ДБ - само външно министерство.

Лидерите на ПП-ДБ реагираха със съвместен брифинг. Те призоваха Борисов, ако иска да преговаря, да дойде отиде на срещата в парламента в събота, а не да "казва какво мисли през медиите". 

Съпредседателят на ПП Кирил Петков каза, че много се надява, че Мария Габриел ще води преговорите, а не Борисов, защото така наистина би имало шанс за едно добро правителство. 

"Ако си играем на "Делегирам, но ще кажа всичко през медиите, това е деструктивно!". Този кабинет има смисъл само и единствено, ако нашите реформи продължават. Няма да подкрепяме това правителство, само за да има правителство", категоричен беше Кирил Петков. 

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов каза, че ако утре ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да обсъдят продължаващите стъпки по съдебната реформа, както и механизма за попълване на регулаторите. "Ако постигнем договорки, няма да има никакъв проблем да преминем към останалите промени", каза той.

Според него сега ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да се съсредоточат върху механизма за попълване на регулаторите, така че да се гарантират качествени хора в регулаторите. "Избираме хора, които да носят отговорност пред обществото", добави Христо Иванов. 

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов каза, че "неговият приятел" явно много се е заредил с адреналин в Букурещ и го призова за успокоение. 

"Заприличал е на Румен Радев. Една добра дума не казва за общото ни правителство. Само критики!", възмути се Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

08.03 2024 в 17:32

Изчезна картатаааааа!

17439

2

мнение от IP

08.03 2024 в 14:32

Няма нищо учудващо в поведението на Борисов. От едната страна го дебне наистина независима съдебна система (като не може да каже "не ща!"), а от другата - лапащите фирми, близки до ГЕРБ.

1000

1

Борис Бойков

08.03 2024 в 11:53

Много критики, а за тази пътна карта на Турския поток нищо по същество!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!