Позицията на правителството на Кирил Петков е като лешояд над украинското страдание

OFFNews 26 април 2022 в 09:27 1679 1

Снимка БГНЕС

“Позицията на правителството на Кирил Петков е като лешояд над украинското страдание". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на Комисия по отбраната и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев.

“Българското правителство предразполага сключването на сделки за продажба на оръжия, но не и за доставяне. Вместо да доставяме оръжия безвъзмездно, ние го правим за пари и то под масата”, каза той като даде пример със сделка за 600 000 гранати за гранатомет, “които са изнесени от българска компания за полска компания, с украински самолет до украинската граница”.

Гаджев бе категоричен, че ГЕРБ ще подкрепи предложение за предоставяне на военна помощ на Киев, "въпреки че не всички избиратели на ГЕРБ са съгласни с това”.

Според него предложението на премиера Кирил Петков за откриване на публична кампания за набиране на средства, с които да се закупят боеприпаси за Украйна е “лицемерно”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

1

редовно четящ

26.04 2022 в 10:27

Ако има лешояди в политиката, то това са гробаджиите. Кръжат в очакване на политически трупаве за да се наместят отново на върха. Тяхната няма да я бъде, бита карта са. Затова залагат на възраждане, техният франкенщайн.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки