Повдигнаха обвинение на Радостин Василев за принуда

Василев беше на разпит в НСлС

OFFNews 05 юни 2023 в 10:44 4525 4

Радостин Василев

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Радостин Василев

Прокуратурата повдигна обвинение на независимия депутат Радостин Василев за опит за принуда. На излизане от следствието на Софийската градска прокуратура той поясни, че не му е наложена мярка за неотклонение.

По-рано днес независимият вече депутат се яви в Националната следствена служба заради твърденията за отправени заплахи към бившата депутатка от "Има такъв народ" Христинка Иванова да напусне парламента, предаде БТА.

На влизане в следствената служба Василев заяви, че няма притеснения.

Причината за разпита е твърдение, че в 47-ия парламент Василев е изнудвал съпратийката си Христинка Иванова да напусне депутатското си място, след като е отказала да се отцепи от групата на "Има такъв народ" с него и още четирима души. 

Главният прокурор Иван Гешев поиска парламентът имунитета на депутата. Записът с телефонен разговор между Василев и Иванова беше огласен на пресконференция на ИТН през юни 2022 г., водена от председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Причината за оттеглянето на депутатите тогава бе несъгласието им с решението на лидера Слави Трифонов да оттегли министрите и подкрепата си за кабинета на Кирил Петков.

На 11 май Радостин Василев депозира в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

4

yoghurt

05.06 2023 в 13:40

Прокуратурата се държи като проститутка. Де що не е окончателен мандата още за правителство, а тя бърза да се мазни на потенциалните управници. Макар и с ограничен капацитет, Гешев се пробва с "моркова", барем му се размине...

5827

3

pisnamiotmutri

05.06 2023 в 13:13

Не можаха ли да изчакат няколко дни че пак в синхрон с мандата все едно се прави опит да внушават, че е жертва

605

2

Wenc

05.06 2023 в 11:31

Кое пък му е незаконното на записа ?

2550

1

alfakentavur

05.06 2023 в 10:46

А за незаконен запис и разпространението му кога?