Посолството на РФ: Целенасочено се минимизира руското присъствие в България

OFFNews 07 юли 2022 в 21:51 3645 9

Руското посолство

Снимка facebook.com/rusembul

Руското посолство

"Провежда се целенасочена работа по минимизиране на руското присъствие в България, скъсване на нашите духовни и културни връзки, пренаписване на съвместното ни минало". Това твърдят от руското посолство в позиция по повод 143 години от установяването на дипломатическите отношения между Русия и България.

Днес контактът с официалните власти по инициатива на българската страна практически не се поддържа, на дейността на посолството се поставят какви ли не спънки, твърдят още от дипломатическата мисия.

Ето какво още се казва в позицията, която публикуваме в оригинал и без редакторска намеса:

"Днес се навършват 143 години от установяването на дипломатическите отношения между Русия и България.

Доближихме този етап, имайки едно от най-ниските нива на взаимодействието за цялата ни дълга обща история. Дори през годините на Втората Световна война и двата дипломатически представителства – както руското в София, така и българското в Москва – са функционирали нормално. Днес контактът с официалните власти по инициатива на българската страна практически не се поддържа, на дейността на Посолството се поставят какви ли не спънки. Провежда се целенасочена работа по минимизиране на руското присъствие в България, скъсване на нашите духовни и културни връзки, пренаписване на съвместното ни минало.

В същото време констатираме, че народите на Русия и България продължават да си възприемат с топлина и симпатия. Благодарни сме на хиляди български граждани, които се грижат за монументите на руските воини, сражавали се за свободата на България. Признателни сме на приятелите, които продължават да ни помагат и подкрепват дори в днешната сложна ситуация. С уважение се отнасяме към представителите на обществеността и медиите, които отстояват правото за плурализма на мненията в условията на доминиращата медийна русофобия.

И макар на днешния етап бъдещето на руско-българските отношения е мъгливо, цялата ни съвместна история доказва, че трудностите са разрешими. За 143 години сме преодолели немалко сложности, но всеки път волята на народите ни е допринасяла за нормализиране на отношенията. Убедени сме: официалните контакти лесно може да бъдат скъсани, но връзките между хората са нерушими."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

8

alfakentavur

08.07 2022 в 07:56

Няма във Всленета държава, която е 80% положително настроена към Рашистан. Самият Рашистан не е такъв - дори и там процентът на нормалните интелигентни хора е по-голям.

Скоро Путлер ще последва съдбата на Мусолини, на Саддам, на Кадафи. В краен случай - на Адолф. Все един дол дренки са.

1066

6

milenaka

08.07 2022 в 07:47

Дано да ги минимизират още. Малко им е.

6386

5

Zlatko

07.07 2022 в 23:20

Точно така, грижим се за паметниците на руските воини, сражавали се за свободата на България и ще продължаваме.
Но Монументите на съветските окупатори или си ги взимайте със следващите 70 и си ги монтирайте в двора на Кремъл или спрете да ревете, че искаме да се премахнат от градовете ни.
А Копейката и Корнелия да гледат “Второто освобождение”, излъчен тази вечер по БНТ, преди следващия път, когато се провлачат по корем, ридаейки в името на духовните ни и културни връзки с Русия.

1147

4

Антитрол

07.07 2022 в 22:26

Ревете ли блядове, когато г-н Петков ви изпрати 70-те от РЕМСА (Рашистскийй Емиссарский Митрофановский Секретариат Агитации) в Масква!

3767

3

Име на профила

07.07 2022 в 22:25

Вместо Дубай беше редно да напиша ОАЕ*, ама те наистина ходят конкретно в Дубай.

3767

2

Име на профила

07.07 2022 в 22:21

Да. Никой не спори с това. И най-добре.

Духовни връзки нямаме откак нямаме царе. Пренаписването е станало през соца, сега само се поправя.

От повече от век нито един руски войн не се е сражавал за свободата на България. Точно обратното, Ялта, зоните на влияние, и т.н.

Аз имам много приятели руснаци. Владея свободно руски език. Нормалните хора или бягат от страната (Европа, Турция, Грузия, Дубай и т.н. - според възможностите), или ходят с наведена глава. Малцина протестираха срещу войната.

НЕнормалните хора там се връзват на приказки от типа на "Аляска - наша!", "Добрия украинец е мъртвия украинец" и дори призиви за ядрен конфликт от типа на "Ако не сме на върха - за какво ни е да има свят?". Вярват го!

Радикалните ислямисти поне нямат ядрени оръжия, и избиват невинни на дребно. По сравнение с русия...

2550

1

alfakentavur

07.07 2022 в 22:16

Вън рашистите от България!
ВЪН!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!