Посланикът ни в Индия получи награда за подкрепа на индийското изкуство и култура

OFFNews 15 ноември 2017 в 14:50 3037 0

Българският посланик в Индия Петко Дойков бе удостоен с награда (Hindi Cinema Samman) за последователна подкрепа на индийското изкуство, култура и медийна и развлекателна индустрия на церемония за връчване на наградите на индийското кино за 2017 г. - Hindi Cinema Samman Samaroh 2017.

Събитието се състоя в правителствения конферентен център „Вигян Бауан” в Делхи на 12 ноември т.г. То бе организирано от Международната камара за медийна и развлекателна индустрия (International Chamber of Media and Entertainment Industry) и Федерацията на филмовите дейци на Западна Индия (Federation of Western India Cine Employees).

Главен гост на церемонията бе държавният министър по парламентарните въпроси Виджей Гоел.

Церемонията беше като Хинди Оскарите на Ню Делхи. В нея участваха много боливудски актьори, дошли специално от Мумбай за събитието.

Сред тях бяха известният актьор и водещ Sushant Singh, който се е снимал в над 50 филма, Jackie Shroff, който е участвал в над 200 филма, сред които и култовият филм "Герой".

В церемонията участва и Сандиип Маруах, собственик на Маурах Студио и основател на Нойда Филм сити, където се снимат телевизионни и филмови продукции и където се намират по-големите телевизионни станции в Индия. Той е собственик и на най-голямата филмова академия Asian Academy of Film and Television, както и на Marwah Films & Video Studios - първото филмово студио в Северна Индия.

Българското посолството работи активно с Международната камара за медийна и развлекателна индустрия, като през последните три години са организирани няколко съвместни културни прояви за представяне на съвременни български художници и филмови дейци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews