Посланикът ни в Азербайджан ще представлява България и в Туркменистан

OFFNews 23 август 2023 в 13:32 851 0

Посланик Стоянов връчва акредитивните си писма на президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Снимка МВнР

Посланик Стоянов връчва акредитивните си писма на президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Новият посланик на България в Азербайджан Руслан Стоянов да бъде акредитиран и в Туркменистан, предлага правителството на президента с решение, взето днес от Министерския съвет на редовното му заседание.

Кабинетът предлага държавният глава Румен Радев да издаде укази за освобождаването на извънредния и пълномощен посланик на България в Туркменистан и за назначаването на Стоянов.

Той бе изпратен в Баку на мястото на Николай Янков, който бе акредитиран допълнително в Туркменистан и представляваше страната ни в двете държави. Мандатът на Янков изтече през ноември 2022 г. и след получаването на агреман от Азербайджан с указ на президента Радев от 23 ноември същата година за извънреден и пълномощен посланик в Азербайджан бе назначен Стоянов. Той връчи акредитивните си писма на президента на Азербайджан Илхам Алиев на 7 март 2023 г. Сега кабинетът предлага Стоянов да наследи работата на Янков и в Туркменистан.

"Допълнителното му акредитиране като извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Туркменистан ще позволи по-ефективно да се осъществява дипломатическото представителство на Република България пред туркменистанските власти и да бъдат защитавани българските интереси в Туркменистан", уверява пресслужбата на Министерския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!