Посланикът на САЩ: Доволни сме, че американска фирма ще участва в 7 блок на АЕЦ

OFFNews 14 януари 2014 в 14:21 4049 10

Посланик Марси Рийс
Посланик Марси Рийс

„Щастливи сме, че имаме участие на американска фирма и американски инвеститор. Доволни сме, че имаме възможността американска компания да участва. Подкрепяме преговорите между „Уестингхаус” и българското правителство. Американската технология е номер едно в света и „Уестингхаус” е водеща в областта на новаторските технологии и безопасността”. Това каза днес посланикът на САЩ в София Марси Рийс за проекта на 7 блок в АЕЦ „Козлодуй”.

„Като дипломат, съм наблюдател на вътрешната политика на България. Българската политика трябва да се упражнява от българите. Дискусиите в България за силните демократичните институции и върховенството на закона са много здравословни и трябва да се провеждат”, добави американският посланик.

Дипломатът даде пестелив коментар за скандала между Волен Сидеров и френското културно аташе в полета за Варна. Рийс заяви, че не може да има мнение относно това кой е прав в случая. „Но всички следим това отблизо, и ще видим как ще се развие. Това как ще бъде овладян, ще ни каже много за върховенството на закона”, посочи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!