Поптодорова: Няма да има посолство на САЩ в Йерусалим до Коледа

OFFNews 09 декември 2017 в 10:25 6245 4

Снимка БГНЕС архив

Американският президент Доналд Тръмп разклати лодката с решението да признае Йерусалим за столица на Израел. Йерусалим е на света, той е на всички ни – той е и християнски, и мюсюлмански, и еврейски. Може би затова емоциите са толкова силни, всички имаме някакво чувство, че част от него е наша и нещо ни е взето. Това далеч не облекчава реакциите.  

Това коментира Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор (АТА) и бивш посланик на България в САЩ, по бТВ. 

„Свикнахме да живеем в рутина по отношение на Близкия изток. Винаги справката е една и съща от дълго време насам – блокаж на преговорите за мир, необходимост от решение за две държави, да се полагат усилия за деблокиране на преговорите”, подчерта тя. Според нея е по-важно да се търси решение, отколкото да се поддържа инерция и самоцелно статукво. 

„До Коледа няма да има никакво американско посолство в Ерусалим. Ако искат да го направят бързо, те могат да сложат табела „посолство” на сградата на консулството им, но това няма да стане. Този лесен вариант няма да бъде избран, прогнозира Елена Поптодорова.

Според нея около предстоящите коледни празници ще има максимално изливане на негативна енергия и сблъсъци и конфликтът ще премине на религиозна основа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

09.12 2017 в 23:56

Ъ-ъ, не си прав! Нека говори, никой от нас не може да обади такива вицове - слаби сме!:)) Кой ще ни весели по празниците, ако изгониш клоунката?:)

7551

3

reKontra

09.12 2017 в 23:07

Стой си в дупката бабе!

23293

2

Стефан

09.12 2017 в 21:33

Хи-хи, мозъчния тръст започна да се изхожда по важни въпроси:))
Тя прогнозирала, милата, и до Нова година ...:)
Мозъчната, началниците ти от Държавния Департамент на САЩ, казаха "не по-рано от ДВЕ ГОДИНИ", ти що не си си чела циркулярите, ми играеш мозъчна самодейност? Бегай да разглеждаш парфюми, и не се завирай в пясъчника на големите чичковци.

7447

1

MeduimShark

09.12 2017 в 19:14

Тая па. Къш!!!