Полският премиер: Нашите народи винаги са си помагали в трудни времена

OFFNews 03 март 2018 в 16:48 5595 2

Снимка premier.gov.pl

Матеуш Моравецки

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с премиерите на Украйна и на Полша Володимир Гройсман и Матеуш Моравецки.

В тях Борисов изказа признателност за участието на украинци и поляци във войната за българското освобождение през 1877-1878 г., съобщава правителствената пресслужба.

Полският премиер е отбелязал, че и неговият народ отбелязва днес празника във Варшава:

"За нас българското освобождение и битките, в които са участвали нашите войници, са изключително важни. Нашите народи винаги са си помагали и са се подкрепяли в трудни времена"

Той благодарил на българския премиер за "активната работа на България по време на председателството на Съвета на ЕС" и е казал, че разчита на Борисов "за поддържането на конструктивния диалог по темите от европейския дневен ред, особено за взимане под внимание на позицията на държавите от Централна и Източна Европа при предстоящите преговори за европейския бюджет."

Украинският премиер е уверил Бойко Борисов, че "доставките на транзитен газ, които минават през Украйна, не са застрашени и потокът продължава да бъде стабилен."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови