Politico: България иска Мария Габриел да получи ресор 'Земеделие' в новата Европейска комисия

OFFNews 23 август 2019 в 07:53 3481 3

България иска настоящият еврокомисар Мария Габриел да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия, съобщава изданието "Политико", цитирано от БНР.

Сега Габриел отговаря за цифровата икономика и цифровото общество.

"Заинтересовани сме от земеделското портфолио", заявил пред изданието български дипломат.

„Все още не мога да потвърдя, че ще го получим, но това e предмет на дискусии между българския премиер и следващия председател на Европейската комисия“, допълнил дипломатът.

Понастоящем ресорът "Земеделие и развитие на селските райони“ е поверен на ирландския еврокомисар Фил Хоган, който също е номиниран от Дъблин за бъдещата Комисия. По неофициална информация той иска да получи портфолио „Търговия“ или да запази земеделието.

Миналия месец Министерският съвет одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на Европейската комисия от името на Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

3

Новак

23.08 2019 в 10:57

Изборът на Председател на ЕК и последващите номинации за комисари показват, че Европа затъва и бодряческите медийни кампании ще имат само краткосрочен ефект.
Какво направи тази жена за цифровизацията в Европа? Нищо или почти нищо, но сега се оказа, че е компетентна да се заеме със земеделието.
Преди 12 години мислехме, че с влизането в ЕС тук ще бъдат наложени европейските правила, а се оказа, че за тези години Европа деградира до селски номера за крадене на пари.

3767

2

Име на профила

23.08 2019 в 10:18

Тоя ресор го виждат като тази реклама по телевизията със 100 кила, дето пеят пачки и портмонета.

Те в интерес на истината всеки ресор виждат така, ама е по-лесно да се купуват стари трактори на цената на нови и да има фиктивни уж засяти ниви, отколкото примерно да имаме външна политика или отбрана.

Впрочем Боже опази, ще сложат някой Бареков за външна...

8931

1

AnderXale

23.08 2019 в 09:26

Това, че е раснала на село, не я прави автоматически способна да се справи със сектор земеделие.