Полицията за малко да залови Пелов, но убиецът я изпреварил. Малшанс било...

OFFNews 08 юни 2018 в 17:54 7324 3

Ние сме го следяли и сме били на крачка да го заловим, преди да стане това убийство. Tака се случва. Mалшанс сме имали да не сме ние. И се е получило убийство, заяви днес вътрешният министър Радев пред журналисти в Бургас.

Коментарът му е по повод убийството на избягалия затворник Владимир Пелов.

Възложил съм цялостна проверка и анализ на работата на РУ-Ботевград. Целта е да се изведат допуснати пропуски, ще се направи цялостна оценка, на базата на която ще се преценява и необходимостта от наказания. Министерството на вътрешните работи е максимално открито и задачата ни е ако открием недостатъци в работата, да предприемем мерки така, че тези недостатъци да не се повтарят. Същевременно, ако нещо е свършено добре, то трябва да бъде поощрено, каза Радев.

Критиките са безпощадни, приемам ги, но заставам изцяло зад екипа, който работи по случая с издирването на двамата затворници, заяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.

Маринов акцентира, че полицията разчита на активността на гражданското общество, защото не може да бъде навсякъде и по всяко време.

Главният секретар на МВР уточни, че по-нататъшните действия по разследването се провеждат под наблюдението на прокуратурата.

Румънски, чешки и германски полицаи ще патрулират в курортите

Днес вътрешният министър, заедно с министър Николина Ангелкова и главният секретар на МВР Младен Маринов проведоха работна среща в Бургас. Целта е да се извърши преглед на готовността за предстоящия летен сезон.

Радев уточни, че само в Бургаска област ще бъдат командировани 757 полицаи за летния сезон.

Вече са договорени и смесените екипи с румънски, чешки и германски полицейски служители, които ще патрулират в курортните центрове.

Министър Ангелкова съобщи, че тази година се очакват много повече туристи по нашите курорти, което изисква и много по-добра организация.

Тя посочи, че тази година е въведена забрана за извършване на улична търговска дейност в Слънчев бряг и по отношение на контрола разчита на подкрепа от МВР. В курортния комплекс са поставени над 300 камери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

3

кумчо вълчо

11.06 2018 в 12:54

Спрете се бе хора! Не усещате ли че каквото и да кажете става по-зле. Но очевидно и ПР-ите си са такива "пофесионалисти" като останалта част на МВР.

20699

2

Новак

09.06 2018 в 00:12

Аз пък вярвам, че тези милиционери си вярват. Толкова наивно, простовато и убедено говорят, че ми стана мило за тях. Е, стана ми и мъчно за мен, децата ми, родителите ми, че сме имали малшанса точно от тези идиоти да зависи живота ни. Но какво друго да очакваме като си позволяваме 10 години начело да върви човек със силно ограничени интелектуални възможности. Какви да са тези около него?