Полицията с антитерористични мерки в София за Нова година

OFFNews 20 декември 2016 в 12:06 3563 1

Полицията с антитерористични мерки в София за Нова година

Полицията в София предприема извънредни мерки по охраната на масови мероприятия и важни обекти по време на коледните и новогодишни празници. 

„С оглед на събитията, правим незабавен анализ, оценяваме заплахите към конкретни делегации. Още от снощи са предприети мерки за по-засилено полицейски присъствие и създаване на възможност за бърза комуникация и действия при всеки един подаден сигнал“, каза шефът на СДВР Младен Маринов.

На столичния площад "Александър Батенберг", където традиционно се провежда новогодишният концерт, ще има двой преграда и засилен режим на пропускане.

„Направен е анализ и на начина на извършване на терористичния акт в Берлин. С оглед на това ще предприемем и допълнително мерки с тежка техника и заграждения да не допуснем възможност за скоростно навлизане на транспортни средства на площада, където ще бъдат събрани гражданите в Новогодишната нощ“, обясни Маринов. „Ще бъде ангажиран допълнително полицейски ресурс“, увери той.

Посолствата, които са на територията на столицата, се охраняват денонощно от полицейски сили, от сили на дирекция „Жандармерия“.

В 14.00 часа ще бъде събран щабът, където ще се анализира ситуацията и ще се вземат допълнителни мерки за сигурност във връзка с коледните и новогодишни празници. 

По-рано днес главния секретар на МВР Георги Костов заяви, че полицията е взела необходимите мерки. "Имаме засилено присъствие по всички точки на критичната инфраструктура", обясни той. По думите му като част от Европейския съюз България няма как да не вземе мерки в "контекста на изострения потенциален терористичен риск".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews