Quantcast

По телефона привикват на разпит лидери на окупацията

Владимир Йончев Последна промяна на 24 март 2014 в 21:41 11169 19

Манол Глишев

Снимка Сергей Антонов

Манол Глишев

Поне двама от лидерите на студентската окупация на Софийския университет са били привикани на разпит чрез телефонно обаждане днес.

Женски глас, който се е представил като "следовател Иванова" се е обадил днес вкъщи и е казал на майка ми, че трябва да се явя в прокуратурата "за снемане на обяснения", разказа Манол Глишев.

Същото се е случило и на Анна-Мария Димитрова, друго от емблематичните лица на студентските протести през октомври и ноември миналата година.

Анна-Мария Димитрова

Нямам намерение да ходя на такъв разпит. Има си ред за призоваване и той със сигурност не е по телефона чрез възрастните ми родители, коментира Глишев.

Напълно възможно е това да са телефонни измамници, които са прочели името ми някъде и са решили да спретнат измама на родителите ми. Подобни лица, представили се като "Иванов" и "Петров" бяха досаждали на родителите ми и в средата на ноември миналата година, както и на родителите на Кирил Чуканов - друг от лидерите на студентските протести. После нищо не се чу за тях, каза още Глишев.

Тогава обаче семействата им бяха подложени и на друг тормоз - рано сутринта униформени тропаха на вратите на домовете им вкъщи, за да посъветват родителите да кажат на синовете си да не се забъркват в протести.

Кирил Чуканов (с плаката)

Още чакам и получаването на един незащитим акт за "неподчинение на полицейско разпореждане", издаден от небезизвестния полицай Кикьов по време на протест пред сградата на МВР. Бях отказал да подпиша акта и очаквам да го получа, когато или пак имам активна дейност по протестите, за да бъда разсейван, или пък когато изобщо не се занимавам с това, за да бъда сплашван, написа в блога си Глишев.

Новата активност вероятно е опит за отклоняване на общественото внимание от неуспешната акция в Лясковец, ако все пак не става въпрос за обикновена телефонна измама, коментира още той.

Глишев припомни ареста на Владимир Недялков пред Руското посолство и уволнението на Милена Маринчева от СУ и ги определи като опити за сплашване на протестиращите.

На разпит по нареждане на Агенцията за закрила на децата беше викан и бащата на Деси Николова, заради снимката й, на която тя е прегърнала полицай.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2014 в 09:04

Мдааа, интервю по Нова - много добре се справиха. Дори успяха да надговорят кротко и спокойно, супер-водещите.
Хахахахаха

И какво се оказва? Бърз отговор от прокуратурата, че в нито едно нейно поделение не са пускали нареждане за разпити на студентите.
Това ни води в МВР(ако е верно). Освен всичко друго, слух, че Сидеров е натискал именно за тея момичета и момчета.
Аз лично не вярвам вече някой да му обръща внимание, дори идиотите в МВР, но все пак не е ясно.
А гледайки как подскача мазната балканска свиня, явно има нещо общо Атака с тая работа.

25.03 2014 в 19:53

Нашто МеВеРе БЪРЗА ДА СЕ НаСеРе ПРЕДИ Студената война да му замрази акетата....Късно е чада мои, мандалото хлопна.
Страх ги е да документират червенокожата си наглост, затуй - по телефона...ако някой се хване. Ама в Украйна вече ги съдят бившите министри...!

25.03 2014 в 19:49

И аз искам на интервю. Дай адрес. Само да не е Позитано 20, че вляза ли там, после до живот ше трябва да лежа.
Хахахахахахахахахахаха

Ей, лайнарски тролове, да не дойдат ваште деца на интервю при мене... вече имам във въпросника: баща ти има ли интернет и крие ли какво прави онлайн?

Хехехехе

25.03 2014 в 19:41

За тоя - бой и стригане. Аман от толерастия, да ми дойде на интервю за работа такъв отрепляк.

25.03 2014 в 13:31

Ама какъв разпит? Те са направо за 4-ти километър.

25.03 2014 в 10:59

Явно от СДВР са започнали да действат по заповед на Болен. Недоразумението, въпреки че е разследвано, още се размотава с оръжие, а и не му е направена криминална регистрация.

25.03 2014 в 10:07

Туй момченце с козята брадичка, което даже не е студент, какво ли се опитва да направи ?
Да стане известен, да си намери момиче/момче, да спечели пари, да стане депутат?

25.03 2014 в 09:49

Моля, за какво лидерство става дума!? Дума да не става...

25.03 2014 в 07:56

За всички случаи съм на страната на протестиращите, освен за Руското посолство. Не бях там, но територията на всяко посолство е неприкосновена и станалото с плаката е по-сериозно, отколкото някои хора са способни да си представят. Допускам, че по закон е трябвало да арестуват човека. Вземал съм доста активно участие в протестите, с риск да дръпна др. Орешарски за опашката, никой не ми е създавал проблеми (може би от благоразумие :) ).