По 1000 лева на всеки депутат за кафе и вода

OFFNews 02 февруари 2016 в 09:49 5312 7

НС
В пленарната зала на НС не се поднася кафе, а само минерална вода за ораторите

240 000 лв. с ДДС или по 1000 лева за всеки народен представител ще бъдат платени от държавния бюджет за кафе и минерална вода за нуждите на Народното събрание. Това става ясно от документация за обществена поръчка, обявена на 1 февруари. 

Изборът на изпълнител ще се осъществи на принципа на подадена “най-ниска” цена. 80 000 лв., без ДДС ще плати Народното събрание за кафето на депутатите и участващите в заседанията на комисиите и срещите, които се провеждат в парламента.
Още 120 000 лв. ще бъдат похарчени за малки минерални води. Поръчката е до изразходване на договореното количество или за максимален срок от 2 години. През януари Народното събрание обяви обществена поръчка за обучение на парламентаристите и по чужди езици. Стойността на поръчката отново е близо четвърт милион лева, с ДДС. 

Припомняме, че по данни от миналата година, ваканциите на народните представители са 94 дни годишно. Всеки депутат получава безплатно кафе или чай и минерална вода при заседанията на парламентарните комисии, като тези средства са включени в бюджета на всяка комисия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови