Плевнелиев: Радев е първият президент популист, няма доверие към него на Запад

Ако бях на мястото на министър Нанков, щях да подам оставка, заяви той

OFFNews 10 септември 2018 в 09:40 7828 6

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Министърът носи морална отговорност, ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка. Това заяви  президентът (2012 – 2017г.) и бивш регионален министър Росен Плевнелиев по бТВ. 

През 2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт, подобни морални действия на министри не се наблюдават. В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев.

Въпросът за вината трябва да се търси по договор, обясни той. 

Плевнелиев посочи, че е разочарован от действията президента Румен Радев „Радев е първият български президент популист. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев. 

По думите му Русия му е „зашлевила шамар” два пъти. „Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

11.09 2018 в 05:15

Няма ли да уволнят и министърът на здравето? Задетото не дава пари за лудниците?

16193

5

SC

10.09 2018 в 19:41

Ех, Плевнелиев, да си беше останал амбулантен търговец, нямаше да береш такъв срам.

20699

4

Новак

10.09 2018 в 17:10

Този защо не си гледа синоптичката и спре да се изцепва. Преди плюеше, че Радев ще ходи в Москва, сега пък как го били посрещнали там. Той би подал оставка, ама не е подал навремето - като че ли по негово време се е строяло много качествено и не е имало корупция.
Изобщо на човек, който на 50 и кусур години се държи като разгонен тийнейджър не му е много читава работата.

17156

3

aviatora

10.09 2018 в 11:00

На Интелектуалният плювалник отново му се размириса устичката!!! Плювньо, никога няма да бъдеш президент достоен като Радев.

6145

1

kokoten

10.09 2018 в 10:36

Ти пък си първия бивш президент който си позволява да плюе по президента,но то е защото си плювня по рождение,човек без чест,морал и каквито и да е други качества,типична подлога на мутрите....срам за народа си....