Плевнелиев обвърза Радев с вота на недоверие и го нарече популист и русофил

Плевнелиев определи БСП като "комунистически-русофилска", "Възраждане" като "национал-русофилска", а ИТН за "стандартно русофилска" партия

OFFNews 15 октомври 2023 в 09:35 2623 3

Росен Плевнелиев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев обяви, че вотът на недоверие е бил опит на президента Румен Радев и "русофилските партии в парламента" да спрат интеграцията на България в Европа.

Тази сутрин пред БНТ той обяви, че властта не бива да се дава повече в ръцете на Радев, защото той "ежедневно гази законите". Според Плевнелиев Радев изобщо не е искал да връчва мандата на "Продължаваме промяната - Демократична България" след последните парламентарни избори, така че "сглобката" и (не)коалицията да се случи.

Бившият президент обвърза фигурата на Радев с вота на недоверие, групово внесен от парламентарните групи на "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" (ИТН). 

"Президентът русофил и популист Румен Радев, заедно с трите популистки и русофилски партии в парламента, ще направят всичко възможно да бутнат това правителство, за да спрат България от по-нататъшна интеграция на България в Европа."

Плевнелиев определи БСП като "комунистически-русофилска", "Възраждане" като "национал-русофилска", а ИТН за "стандартно русофилска" партия. 

Попитан как си обяснява засиленото присъствие на депутата от ДПС Делян Пеевски, Росен Плевнелиев отговори, че "като че ли така се получва", но призова "пропагандата да остане встрани". Според него Пеевски има правото да се представя за какъвто намери за добре. 

"Това е неговото решение да действа така, аз съжалявам, че очевидно комуникационният план на правителството не е на нивото, на което трябва да е. ДПС имат пълното право да говорят чрез когото, каквото решат. Не може да се казва кой е лош и кой добър, единствено по действията може да се съди", каза Росен Плевнелиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

3

Козин Човков

15.10 2023 в 14:49

Едно време се продаваха магнитни гривни (може и сега да се продават), които уж помагали за кръвно налягане и разни други работи. Аз винаги съм се отнасял към това със скептицизъм, но ето, че има някаква истина. Като намагнитиш едно прасе, и то става първи демократ, евроатлантик и антипутинист. Може би и при тиквите работи.

2099

2

Mateevk

15.10 2023 в 10:44

Върхът беше, когато Радев нарече себе си и тази "дружинка" истински евроатлантици! Играта им в момента не е да ни цепят веднага от ЕС и НАТО, а известно време /Путин ще каже колко точно!/ да вредим и да рушим отвътре.

1005

1

ПР

15.10 2023 в 10:21

Популист,русофил-путинофил и арогантен демагог.Това е моето определение за Зелен чорап нумеро уно.Цялата кремълска,силно платена идея е тотална дестабилизация на страната.За мой ужас,Чорапът,ВъZраждане,клоуните от ИТН и нереформираните комунисти-партизани от БСП,белажат успехи на този фронт.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика