Плевнелиев: Идеологията на македонизма нас ни прави фашисти

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2017 в 09:59 4488 5

Страната ни няма по-висш интерес от това да има мир на Балканите. Затова на България ѝ отива да покаже европейски подход, заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев по БНТ. 

Според него големият проблем в Македония е идеологията на македонизма. 

Това е една изцяло антибългарска идеология, която нас ни прави фашисти. Това е една идеология на замитане, идеология на манипулиране на историята. На България ѝ отива да излезе и да каже много ясно, че ние сме за единна и неделима Македония. Това е млада държава и трябва да ѝ помогнем да върви напред. България няма нужда от повече територия, България е за това границите да падат, а не да се местят, България е за траен и устойчив мир и за добросъседство, заяви президентът. 

Според Плевнелиев подписването на договор с македонската страна ще е надеждна основа за развитие на отношенията и усилията на правителството в тази посока трябва да бъдат приветствани.

Той подчерта, че е анализирал сериозно "опорните точки" на това, което "се пише в медиите на Груевски и на неговата партия в Македония", на това, което говорят "представители на втората най-голяма политическа партия в България", и на дебата, "който се води от сръбските националисти в парламента в Белград".

Опорните точки са едни и същи. Според мен те идват от Москва. Москва използва всеки повод и всеки начин да дестабилизира ЕС. Най-лесният начин е през Балканите... Тук отива на българските политици, независимо от коя политическа партия са те, не да ходят по опорните точки на една или друга сила, а да направят дебат в парламента по същество каква е националната стратегия на България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8001

5

Севтопол

20.07 2017 в 12:00

"Единственото вярно в изкзването му е , че Макоденците наистина ни мразят зверски и за тях наистина сме фашисти...!" – пише Valm0nt. Ами колега, това, което ти оценяваш като единствено вярно в думите на Плевнелиев, то е и най-важното. Другото всеки го приема според това какъв "фил" е.

4500

4

Valm0nt

20.07 2017 в 10:06

Роско милия пак се изказва неподготвен :)
Нали пишеше мемоари- да си пише там и да не се показва по медийте, че не смешен, ами направо жалък изгледжда.
Горкия, още не може да осъзнае , че НЕ е президент вече и спокойно може да спре да звъни на "Козяк" и да ги пита какво да говори днес против Русия :)
Ама пусто ако пропусне днеска да обвини Путин в ....примерно понижената реколта от магданоз в северна Австралия, няма да е той :)
Единственото вярно в изкзването му е , че Макоденците наистина ни мразят зверски и за тях наистина сме фашисти...и тоя договор изобщо не го заслужават!

59993

2

Red or Dead

07.07 2017 в 11:55

Бай Асенееее..........@бем ти и....семето..:))))