Плевнелиев: Езикът на омразата е ежедневие в парламента

OFFNews 10 юни 2016 в 13:20 2856 19

"Бих апелирал към уважаемите народни представители от тази висока трибуна не на кой да е, а на Софийският университет,  веднъж завинаги да се откажат от езика на омразата, който е ежедневие в Народното събрание. Това не е нормално и трябва да се промени. Визията е ясна, посоката също. Правилният модел на поведение също е ясен."

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си при откриването на конференцията "Превенция на насилието в ежедневието", провела се днес в Ректората на Софийския университет под патронажа на държавния глава.

Той цитира и данни на Агенцията за основните права на Европейския съюз от 2014 г., според които 28% от жените в България са жертва на насилие.

"Това е цифра, която аз трудно бих повярвал, но няма как, защото това е една обективна и наднационална институция. Ако това е така, това е много голям проблем за нашето общество и ние трябва да реагираме с цялата си сила в тази драматична ситуация. Данните показват, че насилието не се отнася само към малък брой хора, то засяга ежедневно обществото ни като цяло. Ето защо елиминирането на това уродливо явление зависи от всеки един от нас. Необходимо е да променим нагласите, да се обединим", каза президентът.

Той беше категоричен, че пример в това отношение трябва да са институциите, особено образователните.

"Трябва да има нулева толерантност към проявите на насилие. Институциите трябва да бъдат изключително активни, адекватни и, разбира се, да са пример за уважение, толерантност. Това минава преди всичко и през българското образование и начина, по който формираме младите, техните умения за общуване и уважение към различния."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

17

El Commandante

10.06 2016 в 22:59

"Въпросната реч е изпълнена с клишета и баналности.
В нея липсва дори една-едничка оригинална, свежа мисъл."


Еми аз е тва се опитах да им обясня на некои мамули тука, ама те не та не...

63994

16

Red or Dead

10.06 2016 в 22:51

“““..Плевнелиев е най-яркото свидетелство за недозрялостта на българската политическа Секта.
Само при подобна недозрялост е възможно някой случайник – притичвайки през ролята на астролог/гадател, търкаляйки се по германските „паркинзи“, правейки пари неизвестно как – изведнъж да се домогне до най-представителния пост в една държава.
Тази недонаправеност е причината за провалите на Сектата.“““

Малка част от мнението на Кеворк Кеворкян относно “знаменитата“ реч на “смачканата фотка“.....долу давам едно линкче да се прочете цялата статия на Кеворк, “Шорошомолия пее и танцува“ да не се губят времето.....няма сми...

https://www.facebook.com/kevorkkevorkianVN/posts/598603213653120:0


77927

14

El Commandante

10.06 2016 в 20:39

Кучетата си лаят,
рейтинга си върви,
надолу...


Българско хайку,неизвестен автор....