Плевнелиев: Да почетем Левски, като преборим корупцията и олигархията (снимки, видео)

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2016 в 19:45 6098 17

Възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски по случай 143 години от гибелта на Апостола

Няма стихия, която да попречи на 19 февруари народът да се преклони пред святото дело на Апостола на свободата. Едва ли има друг българин, който по толкова безпрецедентен начин да обединява нацията. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на честванията на 143-годишнината от обесването на Васил Левски пред паметника на Апостола в София. 

Без значение на възраст, религиозна и партийна принадлежност ние всички сме единни в преклонението си пред неговия подвиг. Обединени сме от вярата, че и в утрешния ден България ще носи завета на Левски и ще защитава историческия избор, който Апостолът направи за нас българите – да бъдем равни с другите европейски народи. Единни сме в стремежа да се борим за постигане на националния идеал, завещан от Левски – за чиста и свята Република, в която под един закон ще живеят всички, без оглед на произход, етнос и религия, подчерта Плевнелиев.

„Левски отдаде себе си на родината. Той превърна мечтите си в завет и идеал за бъдните поколения, в истинска национална доктрина, останала непроменена през вековете. Левски дефинира националния идиал, а народът е обединен като един, около него. Чистата и свята Република трябва да се отстоява ежедневно, както демокрацията”, каза още той.

Плевнелиев заяви, че от политиците зависи да въведат правила за пълна прозрачност в управлението на публичния ресурс, така както Левски се е отчитал за всеки грош.

"Зависи от народните представители да въведат ефективно антикорупционно законодателство, така както Левски бе безкомпромисен с всеки, който лъже и краде от народната пара. Зависи от всички нас да действаме като европейци, да работим за европейското единство, а не да се търсят невъзможни формули на баланс с държави на изток от нас. Левски ни завеща да бъдем равни на другите европейски народи, да бъдем европейци, да се държим като европейци", каза в речта си президентът. 

От висотата на своя идеал, Левски не търсеше възмездие, не проповядваше омраза. Не желаеше да замени една несправедливост с друга – старата тирания с нова. Апостолът желаеше свободна България да бъде рай за всички, в който всяка народност да бъде равноправна, посочи държавният глава.

Нашият път може да бъде единствено този, по който решително крачеше Васил Левски. По него се върви с морал, честност и любов към отечеството. Днес, всички в България, на думи, са против корупцията и олигархията. Именно Левски ни учи, че вместо извинения и оправдания, дела са нужни. Дела и резултати, в подкрепа на правовата държава и демокрация и за равенството на всички пред закона. Опитите да бъде подменен дневния ред, да се отклони вниманието от истинските проблеми на обществото няма да успеят. Нито популизмът на лъжепатриотите, нито магическите решения, предлагани от не един популист и месия, ще изведат България по пътя на благоденствието, категоричен е Росен Плевнелиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2016 в 22:30

https://www.facebook.com/matei.dimov.522/videos/vb.100005099370799/497853833727925/?type=2&theater

20.02 2016 в 07:11

@red or dead23:06 19 фев 2016

Мнението на крепостниците на руските мародери и руския НАРОД от АТАКА е без значение. Както и мнението на социално провалили се търтеи, успели да се реализират единствено в "престижната" професия трол.

20.02 2016 в 06:56

Корупционерите, както винаги, на първа линия в борбата с корупцията. Роско, Емито Масларова помниш ли я? Тая, невинната, дето я оправдаха?

19.02 2016 в 23:06

novini.bg/news/336991-мощни-възгласи-оставка-и-мафия-съпроводиха-речта-на-п резидента-за-апостола-(снимки-видео).html

Ето ИСТИНАТА за отношението на НАРОДА към.....колорадския бръмбар.......

19.02 2016 в 22:05

10 anton (а.к.а. Kakавидков) стига с тази опорна точица тип "крадецът вика дръжте крадеца" - герп са комуняги и крадци също като тези които обвиняваш! Боко даже е пазил гърба на бай Тошо! Нали се сещаш колко проверен трябва да си за тази работа!? Жертвал си живота за партията!

"Поради заемането на тези позиции в партийната йерархия, Асен Плевнелиев е бил сред най-високопоставената номенклатура на самия отдел „Пропаганда и агитация” на Окръжния комитет на БКП-Благоевград"

Президент Мишчица, син на Мишка!

19.02 2016 в 21:59

Що за нечовешко изпражнение трябва да си когато отсреща,право в лицето ти викат заслужени епитети и призиви,с които те оценяват директно,право в очите,а ти затваряш очички, ушички, мозъче и като олигофрен ...все едно дъжд вали?! Народни избранници, водачи, елит, мозъци, моралисти, патриоти?!
БОКЛУК!!

19.02 2016 в 21:58

Какавидков,расим плевнелъ е участввал в разпитите на източно германци ,които са опитвали да бягат през нашата граница към Гърция ,познай с какви служби си е сътрудничил,а сам си призна ,че на 10 номеври е бил на митинга в полза на бсп(к),образовай се малко преди да дрънкаш безсмислици !!!

19.02 2016 в 21:48

Комунист като види свестен човек все го е оплюл.
Гордея се с вас господин президент!

19.02 2016 в 21:15

Господин жалко подобие на президент, престанете да бъдете капак на всяко тоалетно гърне.

19.02 2016 в 21:15

Господин жалко подобие на президент, престанете да бъдете капак на всяко тоалетно гърне.