Плевнелиев: Аз посочих проблемите между България и Македония

OFFNews 03 август 2017 в 09:29 7844 6

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Аз посочих, че между България и Македония има напрежение, а за бъде реши един проблем, трябва да бъде посочен. Голяма крачка напред е подписването на договора за добросъседство между България и Македония на 1 август.

Това обяви президентът на България между 2012 и 2017 г. Росен Плевнелиев по бТВ. Той каза, че съвсем съзнателно като държавен глава пет години не е посетил съседната държава.

През 2012 г. Плевнелив е казал на еврокомисаря по разширяване, че докладът на Европейската комисия за напредъка на Македония не е верен. В първите години ни беше много трудно, трябваше да се обясняваме пред партньорите ни в ЕС.

Много е хубаво, че подписахме договор за добросъседство, важно е да се изпълнява, каза още Плевнелиев. 

Относно новият орган за борба с корупцията Плевнелиев смята, че не е работа на президента да посочва състава на тази комисия, защото държавният глава е висша представителна, но не изпълнителна власт. Той съветва президента Румен Радев да наложи вето на промените в закона за съдебната власт и Наказателно процесуалния кодекс.

По думите му има промени, които противоречат на конституцията. За пример той даде прехвърлянето на изключително важни дела към т. нар. Специализиран съд, който е дал спорни резултати.

Относно мегаделото „КТБ” Росен Плевнелиев смята, че като президент е направил нужното, за да не се стигне до голяма банкова криза. Според него е важно да се отворят „досиетата КТБ”, според него стенограмите на вършат работа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

6

Victimized

05.08 2017 в 13:32

" Абе това да не е нарочно, че Радев да изпъква по-ярко на сивия фон на роско"

Не е нарочно, просто "онова" посолство не можа да си избере президент, за това нареждат на грантаджийските си медии да го отразяват, така и така са инвестирали в него, току виж някой клъвне на глупостите му. Но нека си го кажем, те с такива хора разполагат и практически толкова си могат ...

29217

3

Лопе де Вега

03.08 2017 в 10:52

Ама колко ни е умен, ама колко е красив и сладкодумен - няма втори като него. Какво щяхме да правим, ако не беше той да ни отваря очите ? Щяхме да тънем в мрака на невежеството. Но той ни осветли! Най-сетне знаем кое е най-нахалното политическо джудже сред родния "елит". Тази подвижна посредственост обижда дори своите избиратели всеки път, когато зине да каже нещо. Но да си го кажем направо - той толкова може. Не е виновен! Криви са тези, които постоянно му дават думата. Абе това да не е нарочно, че Радев да изпъква по-ярко на сивия фон на роско?

Поздрав!

21061

2

рамбо

03.08 2017 в 10:47

Хората тъкмо си починаха малко от глупостите на тоя смешник и той пак цъфна да дава акъл..Досадно.

10571

1

Hissarion

03.08 2017 в 10:08

Аз го видях като размахваше един път пръст във въздуха, а той бил сочел проблемите тогава. Колко мъдър мъдър държавник!