Пленумът: В сряда става ясно ще кани ли БСП и кои лидери да правят правителство

OFFNews 16 януари 2023 в 15:38 1259 1

Национален съвет

Снимка БСП

Национален съвет на БСП ще има в сряда

Националният съвет на БСП, на който трябва да стане ясно ще има ли лидерска среща за съставяне на правителство и с кого ще преговаря Корнелия Нинова, ще се проведе на Атанасовден. 

Пленумът ще е на 18 януари (сряда) от 14:00 часа. Ще се обсъдят действията на БСП с получения трети мандат за съставяне на правителство, съобщиха от партията, часове, след като президентът Румен Радев и Нинова си размениха червени рози и бонбони по случай рождения й ден. 

Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП, защото за нас е важно какво се случва в България. Учуден съм от избора на президента да връчи третия мандат на БСП. В настоящата ситуация на левицата ще ѝ е много трудно, заяви днес във Варна депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) и бивш министър на иновациите Даниел Лорер.

ГЕРБ-СДС тепърва ще обсъждат как да се процедира, след като връчването на третия мандат е вече факт, заяви Даниел Митов. Председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разясни, че групата ще реши какво ще е поведението ѝ, когато БСП реши дали да ги покани на планираната за тази седмица лидерска среща.

Зам.-председателят на групата и лидер на СДС Румен Христов пък каза, че ще отидат на такава, но няма да подкрепят левицата: "Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие, но не очаквайте, разбираемо, подкрепа от СДС за БСП. Това няма как да се случи", каза той. 

ДБ ще участва в разговори за съставяне на правителство. Дали ще подкрепим управление - нашето решение няма да бъде определящо, подчерта Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!