Пленумът реши Нинова да преговаря с всички партии за правителство

Партийните лидери ще бъдат поканени на среща, обяви Нинова

OFFNews 18 януари 2023 в 16:19 2171 1

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Лидерите на партиите ще бъдат поканени на среща, обяви Нинова

Националният съвет на БСП е решил лидерът Корнелия Нинова да преговаря за съставяне на правителство с всички парламентарно представени партии. Решението е взето с 94 гласа "за" и 4 против. 

Нинова подчерта, че фактът, че всички партии са заявили участие в разговори с БСП, е добро начало.  

Вече обявихме стъпките, които ще предприемем след това решение. Ще поканим лидерите на лидерска среща. Ще поставим 5 въпроса за обсъждане: има ли политическа воля и желание за съставяне на редовно правителство или просто се демонстрира такова, за да се прехвърли отговорността на един или друг. Ние не бихме искали това да се случва. Искаме честен и открит разговор и представяне пред обществото на фактите. Ако имаме различия и не можем да се съберем, да ги обявим. Ако можем, да продължим със следващите стъпки - какви задачи да възложим на това правителство, с какъв срок да бъде то, политическо, експертно или смесено и формат за вземане на политическите решения в една такава сложна конфигурация, каквато би се очертала, каза Нинова.

Тя бе категорична, че БСП няма да бави мандата.

Чакахме решението на Националния съвет. В следващите дни ще стартираме. Ще ви държим в течение за всичко, което се случва по време на тези срещи и разговори, каза лидерът на БСП.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -5840

  1

  Защо протакат, все едно имат шанс?!? Трябваше да го върне веднага на президента и да се ходи на избори. От сега се знае какъв ше е резултата от тия преговори.
   
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)