Пламен Николов прогнозира 'още по-убедителна победа' на ИТН при нови избори

'Заел съм се с това с абсолютната идея, че ще бъда мачкан, тричан', заяви Николов

OFFNews 11 август 2021 в 20:47 6740 7

Снимка Архив - БТА/Асен Тонев

Предложеният за премиер в кабинета на "Има такъв народ" и впоследствие отказал се от паста Пламен Николов прогнозира, че на следващите избори ИТН ще спечели "още по-убедително".

"Вероятно се предоверихме на нашите партньори и може би не трябваше да го направим в тази степен, но пък това ще ни послужи като коз при едни евентуални избори и мисля, че тогава ние ще ги спечелим още по-убедително и няма да имаме нужда от нелоялни съюзници", коментира още той. 

"Чистилището на изборите"

Николов заяви, че е необходимо да се премине през "чистилището на изборите".

Освен дадената прогноза за "още по-убедителна преднина" на ИТН при нови избори, той допълни, че при следващ парламент се нядяват да нямат нужда от никакви "нелоялни съюзници".

Ще работим за 121 депутати в 47-НС, кометира още той и допълни, че в следващият парламент е възможно да влязат по-малко партии. (Намекът тук е за коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме!" - бел.ред.)

Оттеглянето на Николов

Николов заяви, че ако проектокабинетът на ИТН е бил гласуван в пленарна зала, а той - избран за премиер с гласовете на партии от статуквото, отново щял да подаде оставка. Така той защити решението си да оттегли кандидатурата си. Подобна теза изказа и лидерът на партията Слави Трифонов във фейсбук публикация.

Николов коментира и решението на ДБ и ИБГНИ да не подрепят проектокабинета:

"Ние посочихме кои са нашите естествени съюзници. След като те се отказаха от, нас ние бяхме предадени. Какъв друг избор имахме."

На въпроса ще приеме ли втори мандат на премиер, той отвърна в типичния за партията стил, че това е "неадекватен въпрос", защото "не му е дошло времето".

Въпреки това той заяви, че "няма намерение да се отказва" от политиката, както и че би останал в ИТН, ако бъде предложен в листите на партията.

"Аз съм се заел с това с абсолютната идея, че ще бъда мачкан, тричан и т.н., защото това е нещо, без което ние няма как да минем в балканския тип политика, знам го, наясно съм, моето семейство също е наясно. Ще съм благодарен, ако смекчите патоса в това отношение, защото не е нужно."

Проектокабинетът

Николов заяви, че е харесвал всичките предложени министри в проектокабинета на ИТН и допълни:

"Познавам ги всичките, мога да кажа, че са наистина едни страхотни специалисти, професионалисти и им го казах в очите, че това е цветът на българската нация".

Освен това според него нямало никакъв проблем със сканзалното интервю на Петър Илиев.

„Това е въпрос на негов личен избор, живот, кариера и на доказване на това, което се твърди... Начинът на неговата експресия не бих искал да коментирам, всеки от нас е различен, виждате аз съм по-уравновесен, някои хора са по-експресивни", коментира той.

Подкрепа за Румен Радев

Николов коментира и подкрепата на ИТН за втори мандат на президента Радев, който определи като "един изключителен човек, професионалист", който "като президент се справи чудесно през първи си мандат".

В отговор на въпрос защо при подкрепа за президента липсва и такава за служебното правителство Николов попита:

"Защо слагате знак на равенство между президента и служебното правителство... Това са различни хора с различна експертиза и мисля, че трябва да ги оценяваме по различни скали."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

7

случайно прочетох

12.08 2021 в 12:56

"Николов коментира и подкрепата на ИТН за втори мандат на президента Радев, който определи като "един изключителен човек, професионалист", който "като президент се справи чудесно през първи си мандат"." ??????????????

Верно ли?Президент професионалист?
Този не престана да плещи глупости с патос!

10212

6

Човека

12.08 2021 в 01:50

За съжаление показахте удивителна незрялост и арогантност, сравнима с тази на ГЕРБ. Компрометирани кандидат министри изкачащи от небитието ден преди избора им.. С отказа да направите коалиционно правителство или поне подписване на подробно споразумение с тези, които трябва да ви подкрепят, сами затрихте желанието да ви бъде даден шанс и допринасяте за политическата криза за което обвинявате другите. Жалко, че такъв голям ресурс от гласоподаватели сляпо се е ориентирал към вас, без да познава политиците ви и без да има конкретно, задълбочено и широко обсъждане на политиките ви. Най-вероятно бивши гласоподаватели на ГЕРБ с идеята някой месия "пак да ги оправи".

2016

5

Krasimiriovchev

11.08 2021 в 23:31

Не вярвам.

11464

2

Sin

11.08 2021 в 22:58

Даже и халосаните зрители на Чалгаджията ще намалеят. Такава излагация не се прощава. Опростачените също искат по-добър живот. На тях им е кристално ясно, че един продавач в Илиянци е пионка. Както и вдички останали от проектокабинета. А това означава чисто и просто - ЛЪЖА !