Пламен Георгиев: Терасата не е моя!

Не мога да разбера защо моето име се свързва с разговора "Ало, Ваньо", каза генералният консул на България във Валенсия

OFFNews 03 юли 2021 в 00:36 14086 2

Снимка архив

Под страшен медиен натиск се направиха едни внушения, които нямат абсолютно никаква връзка с истината. Апартаментът с въпросната тераса са изградени преди получаване на акт 16 - още през 2007 г. Десет години по-късно аз закупувам този апартамент. Не съм забил и един пирон на тази тераса. Тоест този апартамент е закупен във вида, в който е.

Това заяви в интервю за предаването "Евродикоф" генералният консул на България във Валенсия Пламен Георгиев. Коментарът му е по повод казуса "Тераса гейт".

В нотариалния акт действително е вписана тази тераса, но това не я прави моя собственост, каза Георгиев. 

Парите за апартамента

Генералният консул на България във Валенсия твърди, че е купил апартамента за под 300 000 лева.

Този апартамент се е продавал повече от две години, човекът многократно е свалял цената... до тази, на която аз съм го закупил, обясни той.

"Аз цял живот съм с кредити", заяви Георгиев: "В момента имам един апартамент и вторият го изплащам на банката".

Владеенето на испански

Вие смятате, че за тези пет години аз не мога да се развивам и да се обучавам? - обърна се бившият шеф на КПКОНПИ към Сашо Диков след въпроса доколко владее испански език.

Към момента генералният консул на България във Валенсия владее испански на ниво Б1.

"Аз испански език съм започнал да уча от много отдавна. Преди 20 години съм посещавал Испания поради това, че родителите на моята съпруга живеят и работят в Испания. Тогава започнах... В самата комисия (КПКОНПИ) съм се обучавал, посещавах онлайн курсове."

"Ало, Ваньо"

В мои дела не е имало разгор за Мишо Бирата. Не мога да разбера защо моето име се свързва с такъв разговор. За този разговор научих от пресата, коментира Георгиев относно разговора "Ало, Ваньо".  

Същевременно твърди, че не той, а друг прокурор, който се казва Иван Тасков, е извършвал проверката по този сигнал.

Ако действително такъв разговор е имало, кой го е скрил от мен и  защо не ми е докладвано... или някой е укрил този разговор умишлено от мен, или просто се е провел този разговор по някакъв телефон, който не е бил част от телефоните, които ние сме слушали, добави Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

2

Nick Ivanov

03.07 2021 в 08:05

Схемите с тия апартаменти нацъфтяха около 2017г., когато стана ясно, че нещата на Баце се движат в посока Шоушенк. И ятаците му хукнаха да осребряват каквото могат преди залез слънце. Колкото до тия умилително вопли "аз цял живот съм с кредити", всеки данъчен-фърфолаче може да докаже корупцията за ден-два. Взимаш кредит за 20-30г. и го изплащаш за 2-3 с "паднали от небето" дарения от родители, тъщи, братчеди, печалби от тотото и пр. В декларацията първоначално обаче се пише "закупено с дългосрочен банков кредит". Още ни е пред очите пиарката на Баце, дето взела 1млн кредит от ДСК и накупила каквото Господ дал, па го изплатила за 4-5, щото и "мъжа й работел". Накратко, стригани нула номер, и да търсят Бай Ставри...Той е строг, но справедлив!

23293

1

Стефан

03.07 2021 в 02:06

Естествено че не е твоя. Никога повече няма и да я видиш.
Ще изскочи като оферта от някоя банка, с неголяма загуба. Някой ще я купи на безценица, понеже имотът е безсмислен.
А ти ще останеш клошар в района на сегашната си регистрация, понеже никога не си умеел друго, освен да се мазниш и да крадеш.
 
X

Подкастът на OFFNews