Пламен Георгиев обеща комисията 'Антикорупция' скоро да хване 'хора с пари'

ОFFNews 08 март 2018 в 12:01 3441 2

"Буквално до седмици очаквайте нови и нови резултати и то много сериозни. Ще бъдат хванати хора с пари, това ще се случи съвсем скоро".

Това каза Пламен Георгиев в първото си изказване пред журналисти, след като беше избран за шеф на новия антикорупционен орган.  

Той определи корупцията като "наистина негативно явление", но обяви, че има начин да се бори с нея. 

"Започваме много сериозна борба с корупцията. Няма да чакате резултатите след 2-3-10 месеца, а буквално след седмици ще започнат да "валят" първите резултати", коментира той.

Георгиев каза още, че днес се е наслушал на "страхотни глупости", които го разочароват. "Години съм градил авторитета си и сега да се политиканства на мой гръб - не беше достойно", добави шефът на новата комисия "Антикорупция". 

"Аз работя срещу корупцията. Дали е ГЕРБ, БСП, ДПС или друг - няма никакво значение и вече има примери за това. Няма да допусна някой по някакъв начин да твърди, че съм обвързан с когото и да е. Не съм бил член на партии", каза още той.

На въпрос дали като прокурор се е занимавал с разследване срещу премиера Бойко Борисов, Пламен Димитров отговори, че не е. Въпросът беше във връзка с аферата „Ало, Ваньо“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

1

aviatora

08.03 2018 в 14:30

А кака ти Гинка ще я хванеш ли бе!? Волен Сидеров, Валерката Симеонов и Марешки ли ЩЕ хванеш...КОРУПЦИЯТА Е НА ВСЯКО ЕДНО НИВО В ДЪРЖАВАТА, А ПО РЪКОВОДНИТЕ И ПОСТОВЕ ГЪМЖИ ОТ КОРУМПИРАНИ ЗАТЛЪСТЕЛИ УТАЙКИ ОТ ДОГОВОРИ ПО ЗОП И ИЗВЪН ЗОП И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ...РАЗБОЙНИЦИ