Пламен Бобоков се оплака от репресия на прокуратурата и властите

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2020 в 15:14 2178 0

"Подложен съм на безпрецедентна репресия от страна на прокуратурата и властите в България! Днес за трети път в рамките на около месец бях задържан, за да не се укрия или извърша престъпление, при положение, че в хода на процесуално-следствените действия, разгърнати до момента, първо прокуратурата, а по-късно и съдът, неведнъж констатираха и ясно декларираха, че такава опасност не съществува."

Това декларира бизнесменът Пламен Бобоков, малко след като бе арестуван отново.

Той обяснява, че през изминалия вече повече от месец многократно се е явявал пред органите на съдебната система, "поради което настоящето ми задържане не може да бъде обосновано от никакъв законов интерес или необходимост".

Според Бобоков това може да бъде единствено обосновано от идеята и необходимостта да замълчи.

"Факт е, че в България днес преживяваме сериозна криза на законността по отношение не само на бизнеса, но и на личната неприкосновеност на гражданите. Поредицата събития, касаещи мен, семейството и бизнеса ни несъмнено доказват, че прокуратурата е не само политически, но и икономически субект", констатира предприемачът.

"Ежедневното грубо пренебрегване, погазване и пренаписване на закони като декрети води до пълно изключване на принципа на върховенството на закона. Събитията у нас вече не могат да бъдат решени без сериозна международна правна помощ, за каквато апелирам. В случая, заобикалянето и пренаписването на закона е с основна цел да се "пришие" на даден човек престъпление, а презумпцията за невиновност е изцяло суспендирана в полза на задкулисни интереси. Липсва правосъдие за всички, има псевдоправосъдие за говорещи и неудобни. Затова, макар и нескромно, "подписвам" сентенцията на покойния юрист и общественик доц. Кристиян Таков: „Пазете правото, дори и от закона!“, заключава обвиняемият бизнесмен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови