ПФ разделени за Захариева - ВМРО ще я подкрепят, НФСБ - не

ОFFNews 17 декември 2015 в 14:19 2233 0

Парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) се раздели в позицията си за номинацията на Екатерина Захариева за правосъден министър. Вероятно ВМРО ще я подкрепят, а НФСБ - не.

Това стана ясно след срещата на ПФ със Захариева, след която Патриотите са гласували дали да подкрепят кандидатурата. 9-има са били "за", 7 - "въздържал се", а двама са отсъствали.

Двамата съпредседатели на коалицията - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов - говориха пред събралите се журналисти поотделно. 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че Захариева не е успяла да го убеди, че заслужава поста. Затова той и още шестима депутати от групата ще се въздържат при утрешното гласуване. Депутатите на НФСБ са точно шестима.

"Зададохме й няколко неудобни въпроса и не останахме доволни", каза той. Симеонов добави, че Захариева "от дълги години е свързана с президента Плевнелиев" и намекна, че има отношение към имоти край Черноморец, които са собственост на държавния глава.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че е останал доволен от отговорите на Захариева, "като изключим бургаските теми, по които не съм компетентен". Той обясни, че това което казала тя повече му е харесало от чутото преди година от подалия оставка Христо Иванов. По-рано днес той каза, че е по-скоро ще подкрепи кандидатурата й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови