Петков: Ще осветляваме всеки държавен служител, защитаващ интересите на задкулисието

ПП внесоха сигнал в ДАНС срещу БАБХ заради бездействия на "Капитан Андреево"

OFFNews 05 декември 2022 в 09:52 3006 4

.

Снимка Кирил Петков/Фейсбук

.

"Продължаваме промяната" внесоха сигнал в Държавната агенция "Национална сигурност" срещу Българската агенция по безопасност на храните за "установени бездействия, които възпрепятстват БАБХ от защита на интересите ѝ във връзка с граничния контрол на "Капитан Андреево".

Пред ДАНС бившият зам.-министър на земеделието и депутат от ПП Иван Христанов заяви, че едно от най-важните дела е безвъзвратно загубено и че държавният интерес не е защитен.

"Забелязваме, че системно ръководството на БАБХ не изпраща представителство от Правна дирекция да защитава интереса на държавата на съдебни заседания", каза той.

Бившият министър-председател Кирил Петков публикува видеообръщение във Фейсбук, в което заяви, че ПП ще осветляват всеки служител на държавната администрация, който защитава частните интереси на задкулисието, вместо да защитава интересите на гражданите.

"Както знаем "златната лаборатория" на задкулисието, която години наред прекарваше отровни плодове и зеленчуци в Европейския съюз, обжалва своите дела и по някаква случайност служител на БАБХ решава, че няма да плати своите такси и по този начин опропастява на трета инстанция това дело", каза той.

Части от контролнопропусквателния пункт "Капитан Андреево" вече са обявени за стратегически обект от значение за националната сигурност с решение на служебното правителството.

Според това решение ДАНС проверява предварителния допуск на всеки, който може да влиза в помещенията и упражнява специфична защита, включително информационна и физическа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

4

Дедо МразИ

06.12 2022 в 01:12

Лъжец Шарлатанин

-795

3

Дедо МразИ

05.12 2022 в 21:54

Миже ли да ни осветлиш за парапета какво правиш там с една бъдеща държавна служителка, бе Лъжец ?

1000

2

Анна Иванова

05.12 2022 в 13:56

Ох, на тати доносничето!