Петков се отказа да ходи за газ в Азербайджан, оставал у нас да подкрепи Минчев

OFFNews 15 юни 2022 в 19:52 7839 5

Кирил Петков

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов-Архив

Кирил Петков

Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Петков трябваше да замине в четвъртък за Азербайджан, където доставките на азерски газ щяха бъдат във фокуса на разговора му с президента Илхам Алиев.

По-рано днес от "Има такъв народ" внесоха искане за оставката на председателя на НС Никола Минчев. Причината е разсекретяването на заседанието, на което трябва да бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска по повод твърденията ѝ за "двойната външна политика" на правителството по отношение на Северна Македония.

От МС допълват, че премиера "нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за актуализацията, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление".

Петков е провел телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата са обсъдили темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България.

Договорено е отложената визита да се състои при първа възможност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

4

Maxim

15.06 2022 в 20:42

Ибрикчи Трифонов беше създаден за да поеме вота на недоволството от дългосрочната загробващата политика на тулупа. И сега беше задействан, въпреки, че провали преди това два парламента. Няма по-гнусно същество.

4038

3

Moirae

15.06 2022 в 20:06

Мафията се възпали. ДПС тихичко си стои отстрани.

5827

1

pisnamiotmutri

15.06 2022 в 19:56

ИТН, ДПС, ГЕРБ и Възраждане обединени. Разбира се, че Петков трябва да остане - войната тук е в разгара си
 
X

Да помогнем на украинските деца!