Петков: Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и Борисов

''Баща ми никога не е членувал в БКП, няма никаква компания с Алексей Петров, няма нищо общо със силовите групировки''

OFFNews 04 септември 2023 в 21:36 3019 0

 Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и господин Борисов, заяви пред Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Изслушах нещата, които се изляха по главата на моя баща. Искам да кажа ясно: моят баща има една прилика с Бойко Борисов – имат рожден ден на една и съща дата, но той никога не е членувал в БКП, никога не е бил в служби и не се е занимавал с политика. Заминава 1990 г. с кубинските полети - с надеждата да даде на семейството си по-добър живот. Върна се през 2008 г., когато го поканих да работи за моята компания. Той изпусна всички мутренски години, няма никаква компания с Алексей Петров, няма нищо общо със силовите групировки, каза Петков.

Баща ми преди 1990 г. е един от добрите спортисти в бойните изкуства и се познава с всички, които са се занимавали с бойни изкуства преди 1990 г., добави съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Борисов изпращаше най-различни хора" 

Борисов каза първия ден едно, а втория ден – друго. Казаното през втория ден беше по-вярно. Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и господин Борисов, заяви Кирил Петков.

След четвъртите избори Борисов изпращаше най-различни хора – контактьори, емисари, да направи среща с нас. Ние отказвахме, защото се надявахме, че промяната може да продължи по начина, по който ние си я представяхме. Не се срещнахме, но минаха петите избори и ние бяхме втора политическа сила. Тогава седнахме заедно с Асен, с лидерите на „Демократична България“, и си казахме, че искаме държавата да не отива в шести избори, заяви Петков.

Служебното правителство ни беше притеснило с договорите за газ, с корупционните рискове, които пак излизаха, с това, че България не отиваше към Европа, а вървеше в другата посока и решихме, че ще направим тази среща. Нашето решение беше на база на изборите и на база на задачите, които си поставихме, твърди съпредседателят на „Продължаваме промяната".

Той посочи, че когато първата среща е осъществена, тя не е била, за да се говори за правителство и структура. "Тя беше дали въобще да си говорим", каза Кирил Петков.

Най-първата среща беше между мен, Асен Василев и господин Борисов. Темата не беше дали да има правителство, а дали да отворим разговор и дали имаме общи виждания за приоритети. Всичко, което се случи оттам нататък, разговорите, които се случиха за правителството, се случиха в парламента – с Мария Габриел, с акад. Денков, с всичките политически лидери, добави съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Лидерска среща до края на седмицата

Въпрос на дисциплина – така Кирил Петков отговори на въпроса дали ще има ротация в кабинета, както беше договорено предварително с ГЕРБ.

Според него трябва да има лидерска среща, която да се проведе до края на седмицата. „Трябва да се видим лице в лице следващите дни“, заяви Кирил Петков.

Той каза още, че се връща от САЩ, но не е бил на работно посещение, а е пътувал по повод рождения ден на най-голямата си дъщеря.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика