Петков към ДПС: И вие стигнахте до извода, че няма как с този главен прокурор

Ружа Райчева 08 март 2022 в 11:18 4087 1

ДПС демонстративно връчиха шест папки с "данни от антикорупционната търсачка Google" относно Иво Прокопиев на премиера Кирил Петков в парламента днес.

На миналия парламентарен контрол зам.-председателят на Движението за права и свободи Йордан Цонев поиска от Кирил Петков да добави още едно име в сигнала си до главния прокурор Иван Гешев - това на издателя на "Дневник" Иво Прокопиев.  Днес той представи шест обемни папки с "т. нар. "схеми" на Прокопиев.

„Ето материалите, които сме събрали от антикорупционната търсачка Google. Те касаят Иво Прокопиев, който е медиен монополист, а и енергиен олигарх – това ще стане тема и по-нататък. Моля Ви да изпълните обещанието си, г-н Петков, тоест всички под един аршин", каза Цонев. 

Кирил Петков му благодари за сигнала и заяви, че всеки сигнал трябва и ще бъде разследван.

"Единственото, което се чудя, е защо този сигнал не отива директно в прокуратурата. Ако и вие нямате доверие на българската прокуратура, тука имаме един голям проблем, който трябва да решим", заяви премиерът. 

Йордан Цонев му отвърна, че ДПС вярва на прокуратурата, но и на Министерски съвет. "По отношение на лицето Иво Прокопиев нямаме доверие на прокуратурата. Подозираме, че има опънат чадър над него от години. Подхождаме с доверие към Вас и сме убедени, че ще задвижите тези процедури както трябва", заяви той. 

Министър-председателят отговори, че дефиницията за работеща прокуратура според него е да няма никой човек, който не може да бъде разследван.

"Ако има чадър над даден човек, значи че нямаме работеща прокуратура. Радвам се, че и вие стигнахте до извода, че няма как да имаме работеща прокуратура с този главен прокурор. Явно почваме да се обединяваме по-голяма група около това", каза Кирил Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews