Петков и Василев на извънредна среща в НС: Правят промени в Плана за възстановяване

Йорданка Веселинова 10 февруари 2022 в 20:35 5703 2

Снимка OFFNews

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът по финансите и еврофондовете Асен Василев изненадващо се появиха в Народното събрание, където се проведе извънредна 3-часова среща на коалицията.

Василев заяви, че е проведено предварително обсъждане на новите поправки в Плана за възстановяване и устойчивост. Утре ще има и обществено обсъждане на проектите, което ще се проведе онлайн. 

Вицепремиерът бе категоричен, че нищо няма да бъде изпращано в Брюксел преди общественото обсъждане, което ще бъде онлайн. 

Нито Кирил Петков, нито Асен Василев обаче дадоха конкретика за какво точно се отнасят промените.

Двамата подчертаха, че става въпрос за изцяло нови предложения, различни от тези в Плана за възстановяване и устойчивост, внесен от Атанас Пеканов.

Премиерът коментира и приетия на първо четене Бюджет 2022.

По думите му напоследък има доста критики от опозицията, които не са конструктивни, но това означавало, че те се движат в правилната посока.

"До този момент опозицията нищо друго не прави освен неконструктивна критика", заяви Петков и допълни, че "това е може би един от най-добрите бюджети, които някога съм виждал".

По думите му проектобюджетът е много издържан, фокусиран е върху инвестиции и по разчетите няма оставени хора под линията на бедност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1200

4

Boris A. Johnson "The Great"

11.02 2022 в 01:44

Защо новото правителство не разследва съмнителни сделки за милиарди? Полша плаща на разсрочено плащане $4.6 за 32 супермодерни F-35A Lightning II.
България плати вече $1.2 милиарда долара за 8 броя F-16 Block 70 пазарната цена на един Ф-16 блок 70 (най-евтината конфигурация) е $15 милиона долара. Или да купим 8 броя Ф16 и със спестените 1.5 милиарда лева да удвоим парите за здравеопазване и образование включително заплатите там!
Тоест ние сме платили $1.2 милиарда долара за нещо което струва 120 милиона?!? За същата цена можехме да купим 8 модерни F-35A Lightning II.
Кой идиот одобри и подписа тая сделка??? Защо това не се дискутира в Парламента?