Петър Витанов: В момента БСП прилича на БФС

OFFNews 11 юни 2022 в 19:32 2183 0

Петър Витанов

Снимка БГ социалисти

Петър Витанов

В момента моята партия БСП прилича на БФС, загубила доверие и в безпътица. Не само в левицата, но и в страната липсва лидерство. Това каза Петър Витанов, ръководител на българските социалисти в ЕП и член на Националния съвет на БСП в Скопие, където беше гост на „Петата международна лятна академия по лидерство“, организирана от Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Витанов беше попитан от студентите за политическата криза в страната и изрази загриженост за състоянието не само на държавата, но и на партията.

„Няма да кажа нищо повече, защото мястото на тази дискусия е в БСП и ще споделя това, което мисля за лидерството, в левицата пред моите съмишленици“, каза Витанов и добави, че партийните водачи трябва да бъдат визионери, медиатори, да носят идеята за позитивна промяна.
„Изправени сме пред нов световен ред. В момента всички устои са в руини, целият международен дневен ред ще претърпи пренареждане. И проблемът е, че имаме разпад на стария дневен ред, но нямаме все още нов“, смята още Витанов.

„Вярвам в бъдещето на ЕС, въпреки че в момента той не се държи като решаващ фактор в световния глобален ред, но за това има много причини. Европа трябва да промени начина, по който взима по-гъвкаво външно-политическите решения“, каза Витанов.

Студентите зададоха много въпроси както за лидерството, така и за актуалните теми от дневния ред на ЕС като Зелената сделка.

Форумът под надслов “Политическото лидерство като бранд на държавите” за четвърти път се провежда зад граница. След Гърция и Турция, петдесет български студенти от 20 български висши училища гостуват в Северна Македония. Младежкият форум се провежда съвместно с Международен славянски университет „Державин“ - Св. Николе, а целта му е изграждане на лидери от нов тип, вдъхновяващи с поведение, базирано на ценности, с послания, в които защитата на националния интерес е основна политическа цел, с визия, чийто фундамент е релевантният на реалността национален идеал, с имидж, който в политическата среда рефлектира и върху имиджа на родината.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови