Петър Славов, Нова Република: БСП и ГЕРБ не искат машинен вот

OFFNews 19 февруари 2017 в 13:54 4586 11

„Системните партии и техните представители в ЦИК саботират машинното гласуване и искат да го няма." Това заяви пред бТВ Петър Славов от Нова Република.

„Машинното гласуване на първо място ще намали огромния брой невалидни бюлетини. Освен това ще намалят и опашките пред секциите, особено в чужбина, където хора висят с часове и чакат да дадат своя вот. Всяка преференция ще се отчита и това не им харесва на системните партии, защото ще има реална мажоритарност и листите, които са наредили в партийните си централи, ще бъдат разместени", допълни Славов.

Той напомни още, че с колегата му от Нова Република Мартин Димитров са използвали инструментите на парламентарния контрол през последните 3 години, за да питат системно ресорния вицепремиер Томислав Дончев дали се работи за пълното въвеждане на машинното гласуване, а отсреща е имало единствено мълчание.

„Ето затова не приемам аргумента, че няма време. Защото когато 3 години не си работил за реализирането на нещо, записано в закона, си знаел че то няма да се случи от само себе си. Никой не е казал, че е лесно да се въведе машинно гласуване в България, но законът е закон и той трябва да се спази. Експериментално с машини се гласува от 2009 година. Ако бяха купували машините, вместо да ги наемат на цени, за които за можели да ги закупят, вече щяхме да ги имаме", уточни Славов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

11

Стефан

19.02 2017 в 20:32

Пардон, напомни ми ако обичаш, кой освен няколкото издания на ДП на САЩ е "целия свят".

23293

7

Стефан

19.02 2017 в 19:30

Кой познава пазара на детските играчки от 3 до 5?
Трябва нещо голямо, меко, със светеща клавиатура.
Сигурно ще е прилично да му занесем нещо, като му идем на свиждане в лудницата след изборите.