Петър Славов: Днес е тъжен ден за борбата с монополите

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2017 в 17:26 4946 4

"Днес е тъжен ден за борбата с монополите и това се видя от дневния ред на извънредното заседание на парламента", заяви Петър Славов от Гражданската квота на РБ.

Повод за изказването му са отпадналите законопроекти за наказателните лихви и лихвоточките от дневния ред на парламента. Вместо предложенията на Петър Славов депутатите ще разгледат на второ четене изцяло новия Закон за концесиите.

"Всичко това, което видяхте в пленарна зала, когато настояхме важната за много български граждани точка за намаляване на наказателните лихви да стане точка първа по дневен ред, не да е последна след други 6 огромни законопроекта, с ясното съзнание, че никога няма да се стигне до нея", обясни Славов. 

Той обърна специално внимание на изказването на председателя на правната комисия Кирил Данаилов, че с опита да вкара в дневния ред предложенията за наказателните лихви и лихвоточките, вносителите защитават интересите на монополисти.

"Като абсолютно неверни и крайно обидни за всички членове на правна комисия аз го приемам като обида към тях и всички граждани", коментира Славов. 

Той заяви, че отказва да участва на заседания на правна комисия, докато не се извини на вносителите и всички български граждани. 

Славов припомни, че законопроектът е подкрепрен и от омбудсмана Мая Манолова. Хиляди граждани пишат до тази институция с проблеми по лихвоточките и наказателната лихва. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8038

4

косата

25.01 2017 в 12:32

По реакцията на тролчетата може да се допусне, че Славов е ударил така че да ги заболи ...