Петър Москов: Добре е, че Борисов се отказа от кабинет на малцинството

ОFFNews 12 октомври 2014 в 09:42 7868 11

Петър Москов
Петър Москов

Бойко Борисов и партията му направиха крачка в правилната посока, като ссе отказали от сформирането на правителство на малцинството (с подкрепа „от ДПС за КТБ и от БСП за „Южен поток”), но сега ГЕРБ трябва да гарантират, че техните 84 депутати ще застанат зад кратък програмен мандат и нови избори.

Това коментира новоизбраният народен представител от Реформаторския блок Петър Москов в предаването "Тази неделя" на bTV.

За РБ разговорът за персоналните носители на отговорността за определени реформи е третият разказ – след тези за самото парламентарно мнозинство и реформите, които то трябва да подкрепи, заяви още Петър Москов. „Първият разказ е дали може едно парламентарно мнозинство да има обща декларация, че носителите на политическа порочност трябва да бъдат изолирани т.е. дали виждаме по общ начин бъдещето. Вторият разговор е за конкретните реформи, приведени до детайли и до дни."

Москов добави, че дясната коалиция не отстъпва от тезите, с които се е явила на изборите и все още смята, че трябва нови личности да проведат реформите, но това е изпреварващ разговор.

„Факт ли е, че моделът „Пеевски”, създаден от Доган, който включва медиен комфорт срещу парламентарна подкрепа и източване на държавата, трябва да бъде взривен?”, коментира Москов и подчерта, че РБ трябва да защити тезата на миналогодишните протести и без позицията на ГЕРБ по темата не може да има коалиция.

Запитан дали би приел да е здравен министър, Москов отговори, че „през този пост минаха много хора по-смислени от мен, но какво може да направи един министър, ако няма парламентарно мнозинство – нищо”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!