Петър Илиев може все пак да влезе в кабинет на ИТН

OFFNews 31 юли 2021 в 21:31 6211 0

Филип Станев

Нямаше "сценарий" при връчването на мандата. Трябваше да се спази една конституционна процедура и така и стана.

Така доскорошният сценарист на "Шоуто на Слави", сега депутат от ИТН, коментира в интервю за БНТ изненадващата номинация на неизвестния в политическите и обществените среди бизнесмен Пламен Николов за премиер. 

По думите на Станев Николов бил поканен за премиер преди 12 дни, а с екипа на ИТН той работел от над 3 години.

Името на Петър Илиев - първоначално номиниран за правосъден министър в оттегления проектокабинет на ИТН, не е обсъждано за министър-председател сега, каза Станев. Той не каза категорично дали Илиев ще влезе в новия проектокабинет, който предстои да бъде обявен съвсем скоро. От думите му обаче стана ясно, че това не е изключено.

Асен Василев е канен само веднъж в проектокабинет на ИТН, каза още Филип Станев.

Той коментира, че ИТН са искрени в отношенията си с "Демократична България" и очакват джентълменско отношение. Определи декларацията на дясното обединение, прочетена от парламентарната трибуна, като "меко казано изненадваща". За този обрат, по думите му, трябвало да се пита Христо Иванов.

"В първия ни разговор г-н Иванов, генерал Атанас Атанасов, категорично заявиха, че нямат претенции за конкретни лица за министерски постове. Казаха: Дайте да говорим за това, което ще направим. Те не са искали да знаят дори имена и категорично не са предлагали. И изведнъж в тая декларация - искаме три имена от служебния кабинет. Откъде дойде това? Поканете г-н Иванов и го попитайте", заяви Станев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови